IZLOŽBA SOFIJE JEČINE U KULTURNOM CENTRU U TREBINJU: Na slikama unutrašnji pejzaži

M.A.K. 17. 11. 2021. u 20:48

U KULTURNOM centru Trebinje, u petak, 19. novembra, u 19 časova, biće otvorena izložba "Unutrašnji pejzaži" ruske akademske slikarke Sofije Ječine, realizovana kao regionalna saradnja sa beogradskom Galerijom 73.

Foto promo Galerija 73

Inače, u oktobru je ova mlada autorka, samostalno izlagala u Puli, što je bio događaj organizovan u saradnji Galerije 73 i Srpskog kulturnog centra u Istri.

Na otvaranju U trebinju biće prikazan i dokumentarni film o Sofijinom životu "U potrazi za mestom", srpskog reditelja Miroslava Bate Petrovića, a sledećeg dana i predstavljena njen "Beograd u plavom". Samu postavku čine trideset i dve slike u tehnici u ulje na platnu.

Mirela Pudar, direktorka Galerije "73, ističe da je ovogodišnja izložba ruske slikarke Sofije Ječine uvrštena u program regionalnog predstavljanja umetnika kojim se poslednjih godina bavi Galerija `73;

- Umetnost Sofije Ječine povezuje nas od obala dalekog istoka Rusije odakle nam Sofija dolazi, preko Beograda, Istre pa sve do Hercegovine. Istorijsko prijateljstvo i bliskost ruskog i srpskog naroda, sa puno emocija, Sofija Ječina prenela je i na motive svojih slika - zaključuje Mirela Pudar.

Izložbu je podržala Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, trajaće do 3. decembra.

Pogledajte više