MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL U GRAČANICI: Pod sloganom "Ovde!", od 19. do 21. novembra

V.V.S.

16. 11. 2021. u 15:12

KOSOVO i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održava se pod sloganom "Ovde!" sedmu godinu zaredom. Ove godine festival će trajati od 19. do 21. novembra. Pored glavnog programa u Domu kulture Gračanica, deo programa Festival prikazuje i u srpskim enklavama na Kosovu - u Šilovu i Ranilugu.

KomunikArt

Posle prva dva uspešna i posećena izdanja (2015. u Kosovskoj Mitrovici i 2016. godine u Zvečanu), KMMFF, čiji je glavni cilj podizanje kulturne svesti i jačanje kulturne ponude u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, održava se svake godine u Gračanici, u organizaciji Evropskog kulturnog foruma i Doma kulture Gračanica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Za tri dana festivala biće prikazano devet filmova. Publiku očekuju srpska ostvarenja najnovije produkcije, strani filmovi koji su izazvali veliku pažnju i postigli veliku gledanost u bioskopima i neizostavni dečji program posvećen najmlađim ljubiteljima sedme umetnosti.

Na festivalskom repertoaru je, između ostalog, novi film Srđana Dragojevića "Nebesa", pred publikom će se naći i "Toma", kao i art-horor "Vampir" reditelja i scenariste Branka Tomovića. Od stranih filmova na Festivalu će biti prikazani filmski hitovi: "Mejnstrim", "Večni" i "Venom 2".

Pogledajte više