PANČEVAČKI DŽEZ FESTIVAL: Prve večeri srpski i američki muzičari

V.V.S.

03. 11. 2021. u 15:12

NA 24. izdanju Pančevačkog džez festivala, koje će se održati od 4. do 7. novembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, biće održano jedanaest koncerata internacionalnih sastava muzičara iz Srbije, SAD, Italije, Grčke, Bugarske, Austrije, Hrvatske, Meksika, Japana, Australije, Nemačke i Švajcarske.

foto: Semjuel Berthat

Festival će otvoriti koncerti postave Blazin Quartet našeg bubnjara Srđana Ivanovića, i mladih nada američkog džeza - vibrafoniste Joela Rossa i saksofonistkinje Lakecie Benjamin. Ovaj sastav je diskografski debitovao 2009. godine, a pažnju domaće javnosti prvi put je privukao nakon objave albuma Jalkan Bazz koji je producirao Rambo Amadeus.

U nastavku večeri nastupiće američka postava Joel Ross Good Vibes. Sa svojih 26 godina, Joel Ross je već jedan od vodećih vibrafonista savremenog džeza. Kao dečak svirao je bubnjeve u crkvenom bendu, da bi koju godinu kasnije prešao na vibrafon, a uz ova dva instrumenta svira i klavir na kome često komponuje. Do sada je snimio dva studijska albuma, i to oba za legendarnu izdavačku kuću Blue Note, koja je prepoznala generacijski talenat.

Pogledajte više