PROGRAM "NEŠI S LJUBAVLJU": POzorište "Boško Buha" obeležava 71. rođendan sećajući se preminulih kolega

V.V.S.

11. 10. 2021. u 14:24

POZORIŠTE "Boško Buha" obeležava 71 godinu rada sećanjem na drage prijatelje i kolege koji su ih napustili u septembru ove godine - Nenada Nenadovića, glumca, i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.

Pozorište "Boško Buha"

Dan Pozorišta, 13. oktobar 2021. godine, obeležiće trodnevnim maratonom predstava pod nazivom "Neši s ljubalju". Maraton počinje izvođenjem predstave "Mačor u čizmama" Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića, u kojoj je Nenad odigrao svoju poslednju ulogu.

Ovo izvođenje svojim nastupom će uveličati Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su komponovali muziku. Maraton se nastavlja narednog dana predstavom "Krčmarica Mirandolina" Karla Goldonija (u režiji Juga Radivojevića), a završava se 15. oktobra izvođenjem "Florentinskog šešira" Ežena Labiša, u režiji Darijana Mihajlovića. Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave.

Osim toga, biće objavljeno online, dopunjeno izdanje Monografije koja je izašla povodom jubileja - 70 godina rada Pozorišta "Boško Buha". Pored ostalih tekstova, tu se nalazi intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihalom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o Pozorištu "Boško Buha" od njegovog osnivanja 1950. godine.

Pogledajte više