PONOVO NA OKUPU EKIPA PREDSTAVE "DA KRENEMO ISPOČETKA": Sve spremno za premijeru 1. oktobra u "Madlenijanumu"

V.V.S.

24. 09. 2021. u 12:04

NA sceni "Madlenijanuma" sve je spremno za novi dramski naslov na repertoaru kuće: premijeru predstave "Da krenemo ispočetka", rađenu po drami poznatog savremenog francuskog pisca Erik-Emanuela Šmita (u prevodu dr Nikole Bjelića) 1. oktobra postavlja na pozornicu Andrea Ada Lazić.

Madlenijum

Reč je o trećem Šmitovom komadu koji Lazićeva režira, a ovog puta u središtu priče je lekar nobelovac, koji se "susreće" sa samim sobom iz vremena mladosti. Kako se najavljuje, u mešanju i sjedinjavanju dva vremena događa se čitav splet duhovitih, nesvakidašnjih i dirljivih situacija koje je izrodio vanserijski talenat francuskog pisca.

U umetničkoj ekipi su i dramaturg Dragana Bošković, scenograf Nikola Nikolić, kostimograf Jelena Stokuća, kompozitor Andrija Pavlović, Ivica Klemenc ( saradnik za scenski pokret), Milica Janketić (scenski govor), dok je dizajn svetla radio Srđan Jovanović. U ulozi Aleksandra gledaćemo dva glumca, Slavka Štimca i Ljubomira Bulajića, a u ansamblu su i Branka Petrić, Tamara Aleksić, Lana Karaklajić, Nađa Jakovljević i Natalija Vlahović.

Inače, sve je bilo spremno za ovu premijeru još u junu, kada je iznenada zbog bolesti glumca prvo izvođenje odloženo za jesen. Reprize su 2. i 8. oktobra.

Pogledajte više