"AIDA" NA TVRĐAVI: Čuvena Verdijeva opera u srcu Novog Sada

M. J. M.

15. 09. 2021. u 10:37

SPEKTAKULARNIM izvođenjem Verdijeve opere "Aida", među zidinama Petrovaradinske tvrđave, Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće 161. sezonu najstarijeg teatra u Srbiji.

Foto V. Veličković/Promo

Večeras od 22.45, u odloženom prenosu možete da uživate u ovom nesvakidašnjem kulturnom događaju. Oko 3.000 gledalaca pod vedrim nebom će pratiti nastup velikog hora i orkestra, kao i gostujućeg dirigenta i solista kuće "Arena di Verona". Na sceni će biti više od 350 učesnika, kao i muzičara, članova hora, domaćih i međunarodnih solista, baletskih igrača i velikog broja statista za poznatu scenu marša vojnika.

Foto V. Veličković/Promo

- Biće to opersko iskustvo nalik onome u Verdijevo vreme, kada su se kalendari podešavali spram velikih premijera - kaže Aleksandar Stankov, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta. Ova ustanova kulture, na temeljima tri velika jubileja, 160 godina pozorišta, 120 godina od smrti velikog kompozitora Đuzepea Verdija i 150 godina od praizvedbe "Aide", organizuje izvođenje ovog epskog operskog dela, onako kako je kompozitor zamislio - pod vedrim nebom.

- "Aida" je priča o strasti, koja ključa pod nebom Egipta, priča o sukobu dva carstva, dve religije, dva mentaliteta, ali pre svega, o sukobu dve zaljubljene žene - kaže reditelj Aleksandar Nikolić.

Pogledajte više