"S LJUBAVLJU RENATU BALESTRI": U Narodnom pozorištu program posvećen velikom italijanskom kreatoru

V.V.S.

13. 09. 2021. u 13:23

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta 18. septembra održaće se koncert "Opera, balet i moda - Beograd s ljubavlju Renatu Balestri", posvećen čuvenom italijanskom modnom kreatoru.

Narodno pozorište

Orkestrom nacionalnog teatra dirigovaće gost iz Italije Jakopo Sipari di Peskaseroli. Na programu su odlomci iz baleta "Labudovo jezero" Petra Iliča Čajkovskog. U okviru ovog dela koncerta, prvaci baleta Narodnog pozorišta Bojana Žegarac i Jovan Veselinović će izvesti segment iz istoimenog baleta, u koreografiji Konstantina Kostjukova, koji je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a manekeni će u formi performansa prikazati najatraktivnije kostime koje je za ovaj balet kreirao Renato Balestra.

U drugom delu programa čuće se omiljene arije Renata Balestre, a nastupaju Đulija Bolkato, Karolina Lopez Moreno, Jadranka Jovanović, Jasmina Trumbetaš i Sanja Kerkez.

Modni performans sa kostimima koje je Renato Balestra kreirao za operu "Pepeljuga". Inače, ono što povezuje prvi i treći deo koncerta su spektakularni kostimi Renata Balestre koje je radio za Narodno pozorište u Beogradu. Koncert organizuje Narodno pozorište i agencija "Fabrika".

Pogledajte više