BITEF TIM U MISIJI "ZA ČISTIJE SUTRA": U skladu sa sloganom "Na ivici budućnosti", organizovana akcija čišćenja na Fruškoj gori

V.V.S:

17. 08. 2021. u 15:34

OVOGODIŠNjE 54 i 55. izdanje Bitefa održaće se u septembru pod sloganom "Na ivici budućnosti", sa tematskom orijentacijom na pitanja ekološke krize. Na taj način, svojim programom ali i pratećim aktivnostima, Bitef skreće pažnju na ove probleme, edukuje članove tima i publiku sa namerom da inspiriše svakog pojedinca da svojim delovanjem doprinese očuvanju životne sredine.

Bitef

Predvođena selektorom i direktorom festivala, Ivanom Medenicom i Milošem Latinovićem, jedna od takvih aktivnosti je i akcija sakupljanja otpada "Za čistije sutra" koja je ovih dana održana na Fruškoj gori.

Bitef tim sa predstavnicama medija, kao i lokalnim volonterima, uputio se u Nacionalni park Fruška gora i u višečasovnoj akciji očistio, prikupio i sortirao otpad pronađen u okolini Popovičkog jezera. Prikupljeno je nekoliko kilograma reciklabilnog otpada koji će biti iskorišćen u različite svrhe.

Pogledajte više