"POVRATAK" NIKOLASA SPARKSA: Bestseler pisac u novom romanu prati životni put hirurga, teško ranjenog u Avganistanu

D. B. M. 10. 08. 2021. u 14:00

NEDAVNO se pojavio novi roman Nikolasa Sparksa. Priča u "Povratku" prati vojnog ortopedskog hirurga čiju je blistavu budućnost ugrozilo teško ranjavanje u Avganistanu. Po povratku u rodni grad, dvoje ljudi - zamenica šerifa s kojom je u vezi i tajanstvena tinejdžerka koja zna nešto o smrti njegovog dede - učiniće njegov boravak zamršenim.

Džejms Kuants

Roman obuhvata mnogo tema. To je u osnovi ljubavna priča, koja istovremeno istražuje temu praštanja, postojanosti, iskupljenja, vernosti i tajne. Autor je priznao da je želeo da napiše roman koji će zahvatiti složenost ljudskih osećanja u različitim vidovima, i da drži čitaoce u neizvesnosti do poslednje stranice.

- U slučaju "Povratka" prva zamisao mi je bila da istražim šta se dešava sa osobom nakon traumatične povrede, zbog čega mora da okonča karijeru za koju je mislio da čini sastavni deo njegove ličnosti - izjavio je bestseler pisac za portal Parade.com. - I kako on posle svega doživljava samog sebe. Želeo sam da kroz priču pokažem ne samo da čovek može da prevaziđe glavne prepreke u životu, već da pomažući jedni drugima, često pomažemo sami sebi. Potom je usledila druga zamisao, pa treća i, malo po malo, priča se sama sklopila.

Pogledajte više