POČELE PROBE "PRISTANKA": Nova predstava Ateljea 212 u režiji Nebojše Bradića

V.V.S.

30. 06. 2021. u 15:38

NA sceni Ateljea 212 počele su proba predstave "Pristanak" " Nine Rejn, u režiji Nebojše Bradića.

Atelje 212

U komadu autorka postavlja pitanja zašto je pravda slepa i da li je uvek nepristrasna kroz priču o advokatima (koji su istovremeno prijatelji),a zauzimaju suprostavljene strane u slučaju silovanja. Glavni svedok je žena-žrtva, čiji je život naizgled veoma daleko od njihovih...

"Pristanak" je, kako se navodi, moćna, bolna ali i zabavna drama Nine Rejn, napisana britkim jezikom, pametna i višeslojna. Bavi se aktuelnim temama, posebno bliskim interpersonalnim odnosima koji se turbulentno prepliću i u profesionalnim i ličnim životima mladih ljudi.

Drama je premijerno izvedena u londonskom Nacionalnom teatru 2017, da bi naredne sezone bila prebačena u Pozorište "Harold Pinter" na Vest Endu. Nina Rejn je napisala i komade: "Zemlja tigra" , "Plemena", "Zec" i "Priče".

Prevod je uradila Ivana Dimić, kostimograf je Marina Medenica, scenograf Marija Jevtić, a kompozitor Zoran Erić. Igraju Bojan Žirović, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Branislav Trifunović, Jovana Gavrilović, Jelena Stupljanin, Sofija Juričan. Premijera je predviđena u oktobru ove godine.

Pogledajte više