LICE U FOKUSU FESTIVALA U RAVNOM SELU: Tamara Dragićević otvara filmsku manifestaciju

D. B. M. 29. 06. 2021. u 15:38

NAŠA mlada glumaca Tamara Dragičević ove godine će biti "lice u fokusu" Ravno Selo Međunarodnog festivala debitantskog filma. Tamara će svečano otvoriti festival i biti počasni gost prve večeri festivala 1. jula.

FOTO: Promo


- Nigde drugde tako iskreno nećete dobiti potvrdu svojih kvaliteta ili osudu svoje osrednjosti, kao što će to biti u malom mestu - kazala je Tamara Dragičević. - Nigde drugde ljudi neće više ceniti dobro, i manje obraćati pažnju na loše nego li u manjem mestu. Kultura je izvorno najbolje rađala tamo gde je imala najoštrije sudije, i baš zato je na ovakvim mestima iznedrila one koji za osrednjost ne znaju, koji su ili za to rođeni ili se time ne bave. Selo je bilo i ostaće izvor koji neiscrpno teče i rađa najbolje među nama, te stoga ovakvi festivali moraju ne samo biti prepoznati, već i sa pažnjom praćeni i podržani. Moj doprinos ovom festivalu ne držim samo kao čast, već i kao privilegiju.
Čertvrti po redu "Ravno Selo Film Festival" svečano će biti otvoren koncertom filmske muzike na kom će glumce i pevače pratiti Novosadska filharmonija kojom će dirigovati Mikica Jevtić u direktnom prenosu na kanalu Radio Televizije Vojvodine. Na koncertu će nastupiti: prvakinja beogradske opere Sanja Kerkez, glumice Danica Maksimović, Vanja Milačić i Srna Đenadić, kao i Ravnoselac Luka Maraš. Specijalni gost koncerta je američki glumac Adam Devenport.
Nakon koncerta sledi projekcija ruskog filma "Superdeep" Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi, koja će biti i gošća festivala te večeri.
 

Pogledajte više