IZLOŽBA RADOVA NASTALIH NA KOLONIJI "VIDOVDAN 2021": Nagrade prof. dr Branislavu Todiću i mladoj slikarki Tamari Osmajlić

M.M.

25. 06. 2021. u 19:13

U DOMU kulture "Gračanica" večeras se otvara izložba radova nastalih na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji "Vidovdan 2021". Na svečanosti će biti uručene nagrade, prof. dr Branislavu Todiću - "Longin" za životno delo, a mladoj slikarki Tamari Osmajlić - "Dimitrije Popović".

FOTO: Promo

- Ceneći izuzetni rad, poznavanje, ljubav i svedočenje umetničke, državne, duhovne i nacionalne istine, odlučeno je da ove godine kada proslavljamo sedamsto godina od podizanja Manastira Gračanice i isto toliko od smrti njenog ktitora, Branislav Todić kao vrsni stručnjak, brižan čuvar starina, jedan od vodećih i naistaknutijih istoričara umetnosti, kao i najbolji poznavalac slikarstva i istorije manastira Gračanice dobije nagradu "Longin" - obrazložili su odluku članovi stručnog žirija, kojim je predsedavao prof. mr Petar Đuza.

Pokrovitelji kolonije, izložbe i nagrada su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, SG Priština i Opština Gračanica.

Pogledajte više