FANI ARDAN STIŽE U SRBIJU: Uskoro počinje snimanje američkog erotskog trilera u našoj zemlji

A. POPADIĆ

24. 06. 2021. u 10:43

U SRBIJI uskoro počinje snimanje američkog gej erotskog trilera Personal Trainer ("Lični trener"), u režiji Stivena Risike, u kome glavne uloge tumače legendarna francuska glumica Fani Ardan, unuk čuvenog egipatskog glumca Omar Šarif junior, Haz Slejmen i Adam Devenport.

Fani Ardan / Foto EPA

Kako prenosi čuveni "Varajeti", film se fokusira na vezu između opsesivnog ličnog trenera i njegovog klijenta. Ardan igra Gven, polusrpkinju polufrancuskinju, majku glavnog junaka Kloda (Slejmen), koji se iz Amerike tokom pandemije seli u Srbiju, posle sumnjive smrti muškarca sa kojim je proveo noć. Dolazi na imanje svoje majke, moćne poslovne žene sa jakim vezama. Gven je emotivnim manipulacijama svog sina jedinca pretvorila u neozbiljnog i sebičnog čoveka, naviklog da manipuliše drugima kako bi zadovoljio sopstvene želje. Klod unajmljuje Mejsona (Devenport), ličnog trenera afričko-američkog porekla, da živi s njim sto dana na majčinom raskošnom imanju na obali jezera i pomogne mu u treninzima. Njihova lična veza, međutim, dovešće do smrtonosnih posledica.

- Personal Trainer će biti jedna od prvih LGBT filmskih produkcija u Srbiji - najavljuje Adam Devenport. - Glavni glumci, Slejmen, Šarif junior i ja smo deklarisani gejevi što temu o kojoj govori ovaj film čini autentičnijom.

Reditelj Stiven Risika, kome je ovo debitantski igrani film, kaže da "Personal Trainer postavlja pitanje da li su rezultati postizanja fizički poželjnog izgleda vredni psiholoških muka kojima se pojedinac podvrgava".

- Iako je ova priča ispričana sa LGBT junacima, potraga za nedostižnom lepotom je nešto što svi ljudi razumeju, posebno danas, generaciji koja odrasta na društvenim mrežama gde se svi upoređuju jedni s drugima.

TRAŽE LOKACIJE

SCENARIO za film potpisuje Nikolas Bel, na osnovu priče Adama Devenporta i Stivena Risika. Film se snima u koprodukciji Martina Melula (Kali Pictures), Devenporta, Marka Čkonjevića (Fame Solutions), Dragana Đurkovića (Vision Team)... Ekipa trenutno istražuje lokacije širom Srbije na kojima će snimati svoj film.

Pogledajte više