JUBILEJ DAH TEATRA: Spajajući vekove

M. N. M.

22. 06. 2021. u 18:56

DAH Teatar proslavlja svoj trideseti rođendan programom naslovljenim "Spajajući vekove", koji će tokom pet dana obuhvatiti izvođenja svih predstava koje trenutno ima na repertoaru kao i, ekskluzivno, poslednju produkciju Odin Teatra - uz prateće susrete, razgovore, performativna predavanja i koncerte.

foto promo

Posle koncerta mlade romske hip-hop grupe Preety Loud i performativnog razgovora između članica DAH Teatra, u Dorćol Placu u sredu, vi-džej i di-džej koristiće fragmente muzike i videe iz predstava ovog teatra. Tokom sledeća četiri dana biće igrane predstave "Za tvoje dobro" koja se bavi dečijim pravima, "Zagonetka revolucije" koja se bavi smislom revolucije i građanskog angažovanja, performans "Zemlja" koji pravi paralelu između presađivanja biljaka i "presađivanja" ljudi tj. savremenih migracija, "Žene DADE" koja se igra za muzejske prostore. Događaji će se odvijati u Dorćol placu, UK Parobrod, Malom pozorištu "Duško Radović", Narodnom pozorištu u Beogradu i Muzeju Jugoslavije.

Poslednjeg dana festivala, 27. juna, gostuje predstava "Cveće za Torgera" u režiji i izvođenju Roberte Kareri, životne i pozorišne partnerke čuvenog glumca Torgera, jednog od osnivača Odin teatra. Predstava je omaž ovom pre 11 godina preminulom umetniku, o smislu posle gubitka drage osobe, koji ima dve dimenzije: tugu i zahvalnost.

Pogledajte više