BESPLATNA "BITEF ZONA" : Na letnjoj sceni Bitef tatra bogat pozorišni program

V.V.S.

04. 06. 2021. u 15:38

U OKVIRU programa "Bitef zona", tokom ovog meseca u Bitef teatru, beogradska publika može besplatno odgledati osam gostujućih predstava.

Bitef teatar

Iz Narodnog pozorišta Leskovac dolazi mnogostruko nagrađen komad mlade spisateljice Isidore Milosavljević "Ako se probudiš ili kao da je važno" u režiji Nenada Todorovića. Sledi predstava " 4 boje 5 pištolja" mladih beogradskih studenata glume u režiji Janka Cekića, dok ostvarenje Kruševačkog pozorišta i Art teme "Svaki put kao da je prvi" postavlja na scenu Jovana Tomić. Iz Regionalnog pozorišta Novi Pazar dolayi "Ako dugo gledaš u ponor" ( Zlatko Paković), "Kiseonik" ( Milja Mazarek) predstavu Hleb teatra "Telo pamti" postavila je Sanja Krsmanović Tasić ,a na sceni će se naći i premijera predstave "Udarna vest" autora Minje Bogavac i Marka Grubića.

Predstave ovogodišnje Bitef zone govore o građanskom herojstvu, svaka iz svog ugla i kroz drugu prizmu, osvetljavajući mogućnosti građanskog herojskog delanja u novom vremenu. Osim što govore o herojstvima različnih vrsta, njihovo gostovanje i potpuno besplatno igranje za građane Beograda je i samo herojski čin u kulturi - ističu u Bitef teatru.

Pogledajte više