PUT OKO SVETA SA ATLASOM U KRILU: Šest edukativnih ilustrovanih dečjih knjiga u izdanju "Vulkana" i "Kreativnog centra"

Marina Mirković

25. 05. 2021. u 07:33

DVA "Velika atlasa" u izdanju "Vulkana" predstavljaju upravo idealan poklon za svako znatiželjno dete, kako navodi ovaj domaći izdavač koji je ove edukativne knjige namenio mališanima uzrasta od sedam do devet godina.

Foto Promo

Upravo su ti maleni radoznalci na početku samostalne čitalačke "karijere" ali i formalnog školovanja, najprijemčiviji za vizuelno učenje kakvo ova forma knjiga i podstiče, pomažući im da lako i "bezbolno" umnogome obogate svoje znanje.

Foto Promo

Foto Promo

Foto Promo

Uz "Veliki atlas: gradovi", deca će otkriti bogatstvo kultura širom sveta, saznati mnogo zanimljivih činjenica o 20 veličanstvenih gradova, načinu života u njima, modernim trendovima, ali i istorijskim vrednostima i atrakcijama. Tokom putovanja među neboderima, saznaće da je za testiranje Bruklinskog mosta bio potreban 21 slon, da se u Prirodnjačkom muzeju u Londonu može provesti noć u društvu tiranosaura, da u Kopenhagenu možete ploviti poput pravih vikinga, ili kako da se snađu u liftu u Seulu.

"Veliki atlas: životinje", uz obilje živopisnih ilustracija, čitaoce vodi na svojevrsni safari, jedinstveno putovanje u potrazi za najneobičnijim životinjama i to s kraja na kraj sveta, preko glečera, savana, pustinja, šuma i stepa. Pronaći će ih smeštene svaku u svom prirodnom staništu i otkriti da arktički morski papagaji imaju šareni kljun da bi privukli ženke, da perje ružičastih flamingosa svoju boju duguje hrani koju ove ptice jedu, da se lame od napada brane pljuvanjem...

"Kreativni centar" izdavač je kultnog i, kada je o atlasima i enciklopedijama reč, neprikosnovenog "Larusa" - čak četiri izdanja nose odrednicu "Larusov atlas" i namenjena su mališanima od šeste, do desete godine života.

Onaj najuniverzalniji, naslovljen tek "Moj atlas", vodi na put oko sveta, duž kontinenata čije mape prikazuju reljef, floru i faunu, države ali i prizore iz svakodnevnog života.

Autor ove, rukom Žeremija Klapena izuzetno i originalno ilustrovane knjige, obogaćene posterom sa kartom sveta, jeste Benoa Delalandr. Isti dvojac, uz ilustratora Benžamena Šoa, potpisuje i "Moj atlas ljudskog tela - Larousse" - koji nas uči kako izgleda ljudsko telo i kako rade različiti organi, uz anatomsku kartu za svaku telesnu funkciju i veliki poster pomoću kojeg mališani mogu da mere visinu i uče nazive različitih delova tela.

"Moj atlas životinja - Larousse" Erika Mativea (sa ilustracijama Klapena i Šoa) prikazuje životinjske vrste po oblastima u kojima žive, uz veliki poster na kojem su prikazane sve životinje sveta.

Foto Promo

Silvi Bezijel napisala je "Moj atlas lepota sveta - Larousse" koji vodi na fantastično putovanje otkrivajući nam najlepša mesta na planeti, uz bogate ilustracije koje potpisuju Žoan le Ber i An Tef, karte na kojima se mogu pronaći sve te lepote, i veliki poster.

Pogledajte više