POVRATAK NA BEČKI DVOR: Serija "Sisi" obnovljena za treću sezonu

N. D.

25. 02. 2023. u 06:00

AVANTURE Sisi i Franca, moćnog carskog para velike Austrougarske monarhije, nastavljaju se i u trećoj sezoni kostimirane serije "Sisi", čiji se drugi ciklus trenutno emituje na kanalu "Epik drama", sredom, u 21.00.

Foto Vijasat

Nemačka dramska serija koja je na malom ekranu oživela jednu od najvećih dvorskih ljubavnih priča, onu između austrijske carice Elizabete iz 19. veka, zvane "Sisi", i njenog supruga, cara Franca - dobila je zeleno svetlo za treću sezonu od nemačke mreže RTL.

Švajcarska glumica američkog porekla, Dominik Devenport, vratiće se kao Sisi, a Janik Šuman kao Franc u trećem nastavku koji će producirati Stori Haus Pikčrs, u saradnji sa produkcijom Beta film. "Sisi" je prodata u više od 100 zemalja širom sveta, među kojima su Francuska, Italija i Brazil. U seriji je carica Elizabeta prikazana kao muškobanjasta plemkinja, odnosno bavarska, koja se zaljubljuje do ušiju u zgodnog i moćnog Franca, cara Austrije. Ali kada se jednom uda, Sisi se suočava sa izazovima kraljevskog dvora, izrastajući u samouverenu, modernu i žestoko nezavisnu ženu i caricu.

"Sisi" je donela novi talas interesovanja za caricu Elizabetu, koja je fenomen pop kulture postala sa trilogijom Ernsta Mariške filmovima iz epohe, nastalim tokom 1950-ih, sa mladom Romi Šnajder kao Sisi. Netfliks je takođe postigao hit sa serijom "Carica", još jednom novom interpretacijom priče o Sisi, sa Devrimom Lingnauom u roli moćne carice Sisi i Filipom Froasantom kao Francom.

Prva sezona serije završila se tako što se Sisi i Franc polako upoznaju sa novim, bračnim životom. Oni su car i carica koji vladaju u vreme ratnih sukoba. Međutim, izazovi na političkom i ličnom nivou se nastavljaju i u drugoj sezoni. Sisi pokušava da ostane jaka, i zbog svog naroda i zbog svog supruga, ali Oto von Bizmark preti da Austriju uvede u novi rat. Sisi teško podnosi novi život u zlatnom kavezu i radi na tome da usavrši svoje diplomatske veštine.

Mlada carica kreće na diplomatsko putovanje u Mađarsku, gde ne samo da je impresionirana mestom koje posećuje i jednostavnim životom lokalnog stanovništva, već je i pod utiskom usled upoznavanja grofa Gjula Andrasija, sa kojim postaje sve bliža.

Rastrzana između harizmatičnog pobunjeničkog vođe i svog supruga, Sisi je pred donošenjem nekih teških odluka.

Pogledajte više