FUDBAL NADJAČAO POPULARNE SERIJE: "Radio Mileva" i "Igra sudbine" na pauzi do sredine decembra zbog Mundijala u Kataru

J. BANjANIN

26. 11. 2022. u 18:11

U TRENUTKU kada vlada prava groznica zbog najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja, fudbal je postao najvažnija stvar na svetu, a gledane serije najvažnija sporedna na malim ekranima. Navijači ne stižu ni da trepnu za vreme Svetskog prvenstva zbog brojnog sadržaja koji iz Katara stiže na kanale Radio-televizije Srbije i Arene sport, a koji utiče i na programsku šemu Prve TV. Domaće televizije su najveću pažnju, naravno, posvetile našoj reprezentaciji.

Foto: Nira Pro/IMDb

Tokom mesec dana fudbalskog praznika u Dohi, prvi put kod nas dve televizije (RTS i Arena) prenose sve 64 utakmice Mundijala, uz mnoštvo emisija, analiza i reportaža. Zbog direktnih prenosa u udarnom terminu, odmah posle Dnevnika, javni servis Srbije je pauzirao emitovanje treće sezone voljene humorističke serije "Radio Mileva", autora Nebojše Garića. Umesto omiljene komšinice Mileve Majstorović (Olga Odanović) i njenih suseda iz Rankeove 12, gledamo najbolje fudbalere današnjice poput Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Kilijana Mbapea, Nejmara, ali i srpskih zvezda kao što su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Dušan Tadić i mnoge druge. Ljubitelji fudbala nemaju zamerke, ali obožavaoci "Radio Mileve", koja je išla radnim danima, od 20.05, na RTS 1, nisu baš oduševljeni.

- Je l' od ponedeljka nikako neće biti serije, ni bar nekim danima? I za šta im služi RTS 2 ako moramo svi da se davimo utakmicama - napisala je gledateljka na jednom od foruma na kome se debatuje o domaćoj TV ponudi, a druga članica se nadovezala komentarom kako "nisu morali da počinju novu sezonu, već su mogli da sačekaju da se to završi".

Pošto Radio-televizija Srbije nije izdala bilo kakvo saopštenje, nekim forumašima nije bilo jasno da li će serije biti i nakon Svetskog prvenstva. Međutim, čak ni fudbalska groznica ne može da pomuti brzi i otkačeni ritam koji zadaje najstarija članica porodice Majstorović. Dobro poznati likovi "Radio Mileve", Natalija Majstorović (Marija Vicković), Stevan Lisičić (Branimir Brstina), Sonja Marjanović (Kristina Bogunović Gavrić), Cveta (Dara Džokić), Dača (Nikola Kojo), Jeca (Anđelka Prpić), Sara (Jovana Gavrilović) i mnogi drugi vratiće se na male ekrane već od 12. decembra.   Jedna od najgledanijih domaćih serija te nedelje biće emitovana sa prekidima, pa nas posle epizode u ponedenjak nove očekuju u četvrtak i petak. Iz trećeg ciklusa preostalo je još 24 epizode, u režiji Elmira Jukića i Dejana Zečevića, koje ćemo ponovo svakog radnog dana gledati  od ponedenjka 19. decembra.

Foto: Nira Pro/IMDb

Zbog Mundijala u Kataru na pauzu je otišla i popularna telenovela "Igra sudbine", koja već tri godine drži rekord kao domaća serija sa najvećim brojem snimljenih i emitovanih epizoda. Iako Prva TV ne prenosi mečeve fudbalskog prvenstva, sve do 15. decembra nećemo gledati sapunicu iz pera scenariste Žarka Jokanovića na čiju dozu neočekivanih obrta, intriga i skandala smo navikli, u 20.00, svake večeri u sedmici. U istom terminu, umesto "Igre sudbine", radnim danima gledamo dve, a vikendom jednu epizodu sapunice "Od jutra do sutra". Prva televizija nije odolela fudbalskoj euforiji, pa je uvela novu polučasovnu emisiju "U ritmu Katara", koju pratimo radnim danima, od 10.00, a vikendom u podne.

Ekipa "Igre sudbine" ističe da su već u toku pripreme za nastavak nove sezone koja će nam doneti uzbudljive drame, ljubav i najčistije emocije, kao i razvoj porodičnih, prijateljskih, ali i neprijateljskih odnosa. Nema sumnje da će se Žarko Jokanović postarati da radnju, koja se trenutno nalazi pred ključanjem, dovede do vrhunca i veliki jubilej, odnosno 600. epizodu, učini vrednom pamćenja. Posle 597 emitovanih epizoda, carstvo Kanačkih našlo se pred velikim izazovom. Planovi negativaca i Adinih (Milica Milša) neprijatelja naizgled su počeli da se ostvaruju. Kao što je Žarko nagovestio u razgovoru za "TV novosti", u seriju se posle teške bolesti vratio Matija (Pavle Jerinić), ali potpuno drugačiji. Osim što sad izgleda drugačije, promenilo se i njegovo ponašanje. Matija je postao surovi robot, hladnokrvan i spreman na sve, čak i na to da sa Sofijom Šubarević (Matea Milosavljević) ponovo udari na Kanačke. Nikša Korlat (Boris Pingović) nema nameru da odustane od borbe sa Adom Kanački, a u poslednjoj emitovanoj epizodi na scenu se vratio i opaki Riter Bruner (Arsenije Tubić). Na strani zla je i Barbara Buha (Barbara Petrović), koja je trenutno u službi Donke De Saeli (Snežana Savić). Najuticajniji čovek, Barbarin otac, dao je Riteru "listu za odstrel" na koju je Barbara dodala Milu (Olja Lević), suprugu Barbarinog bivšeg momka Alekse (Luka Raco). Ipak, u 597. epizodi videli smo da ni srećne ljubavne priče ne traju večno jer je Mila podnela zahtev za razvod. Finale treće sezone obeležio je, između ostalog, povratak Une Hristić (Nina Proročić Rukavina). Do sada smo mogli da vidimo da ni Una nije ništa manji negativac, uprkos tome što je nekada bila deo porodice Kanački. Maestralna Mira Banjac, u ulozi Madam Deni, dodala je neodoljiv šarm ovoj seriji, ali još nije jasno da li je Deni baba opasne Sare Berger (Ivana Panzalović). Na scenu će stupiti i najveći negativac, Barbarin deda, koji sve vreme vuče konce sila zla i plete opasnu mrežu oko Ade Kanački i njene porodice. U središtu svega je višedecenijska osveta zbog izgubljene ljubavi, smrti i otetog jevrejskog zlata, a u kom pravcu će se ova priča dalje razvijati, videćemo uskoro.

Pogledajte više