JA SLEDEĆA META? Arkan je odgovorio na provokaciju, a onda su svi u sali zanemeli

Novosti online 21. 05. 2021. u 21:15

U turbulentnim devedesetim godinama novinske stubce su punili izveštaji o ubistvima, a licitiralo se ko bi mogao da bude sledeća žrtva.

Foto: Mile Jelisavljević

Tako se posle ubistva Radovana Stojičića Badže, zamenika ministra policije, u aprilu 1997. godine u beogradskom restoranu „Mama mia“, srpskim podzemljem uveliko šuškalo ko je sledeća meta. Nabrajala su se imena od kriminalaca, tajkuna, ljudi sa ratišta bivše SFRJ...

Negde u to vreme, pred novinare je izašao Željko Ražnatović Arkan. Pričao je o politici, sportu. Onda su usledila novinarska pitanja.

- Ubijen je Badža, a Vi ste sledeći? - glasilo je pitanje.

- Baš me briga. Sad ja treba da mislim o tim glupostima. Jednostavno, ja sam hiljadu puta bio na ratištu i teško je mene poremetiti - britko je odgovorio komandant tada već rasformirane Srpske dobrovoljake garde, posle čega su svi u sali zanemeli.

Kasnije je Ražnatović dopunio odgovor:

- Teško je meni pretiti da će me neko ubiti. To me jednostavno ne dotiče. Jer ja sam rizikovao, svesno sam išao prvi i svesno sam uvek rizikovao. Retko koji vojnik je bio ispred mene.

Arkan nije ubijen u krvavoj seriji koja je usledila posle Badžine likvidacije. Ubijen je 15. januara 2000. godine u hotelu „Interkontinental“ kada je uveliko mislio da je prošla opasnost po njega. Posle njegove smrti usledila je nova krvava serija na beogradskom asfaltu 

Pogledajte više