JOTKA OSTAJE BEZ STANA: Specijalni sud u Beogradu privremeno oduzeo imovinu od Zorana Jotića

N. B.

20. 05. 2021. u 22:26

SPECIJALNI sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenom oduzimanju imovine od Kruševljanina Zorana Jotića (65), zvanog Jotka, a koja se vodi na njegovu ćerku Evu.

Foto Z. Jovanović

Reč je, kako saznajemo, o stanu i garaži u Beogradu, na opštini Savski venac, čija je vrednost procenjena na nešto više od 200.000 evra. Ova odluka doneta je zbog sumnje da su nekretnine proistekle vršenjem krivičnih dela.

Protiv Jotića se pred Posebnim odeljenjem trenutno vodi postupak zbog optužbe da je u maju 2018. formirao kriminalnu grupu i da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71), kao osvetu za likvidaciju njegovog dobrog prijatelja Gorana Petrovića Pete.

Pored njega, na optuženičkoj klupi je i Stefan Radulac, kojem se na teret stavlja da je 6. juna 2018. u Kruševcu ubio Ždrokinca, ali i da je mesec dana ranije, takođe u ovom gradu, usmrtio i njegovog sina Vojina. Kao pripadnici grupe i pomagači optuženi su Igor Gajić, Saša Zoraja, Iva Petrović i Vuk Petrović.

HAPŠEN U AKCIJI "SABLjA"

JOTIĆ je u "Zabeli" proveo 15 godina, na koliko je osuđen zbog iznuda, reketiranja, ali i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda Srbije da bi izdejstvovao blažu kaznu. On je, kao vođa "kruševačke grupe", sa svojim saradnicima uhapšen u akciji "Sablja", marta 2003. Iza rešetaka su se našli jer su, kako se tvrdilo, skoro pet godina od dobrostojećih Kruševljana uzimali novac uz pretnje i batine.

Jotić je negirao da ima veze sa ubistvom, tvrdeći da se sa starijim Stankovićem družio u mladosti, ali da poslednjih 20 godina nisu bili u kontaktu.

- Da sam znao da se sprema njegova likvidacija, obavestio bih ga ili bih pokušao da je sprečim - kazao je svojevremeno Jotić.

Na poslednjem pretresu slušani su prisluškivani razgovori. U vezi sa njima, optuženi je ranije istakao da je prva naredba za njegovo praćenje i prisluškivanje izdata nedelju dana pre nego što će izaći na slobodu.

Pogledajte više