BEOGRAĐANIN KOG JE OBOŽAVALA MAFIJA Ubijao sa dva pištolja, ukrštenih ruku, pa ga zaposlili Sicilijanci

Novosti online 20. 05. 2021. u 17:33

NA beogradskom asfaltu izgradio je ime neobičnim stilom ubijanja. Pucao je iz dva pištolja „tetejca“, i to ukrštenih ruku. Bio je takozvani „soler“, am protiv svih, i nije znao za strah, iako su njegove žrtve bili bliski prijatelji tadašnjih žestokih momaka.

Foto Facebook

Nemanja Popović je prvi put pucao u Beogradu tek pošto je napunio 20 godina.

Vladimir Vojvodić - Vojvoda (23), vođa navijača Crvene zvezde, i Damir Prkić (20), pripadnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, ubijeni su 1. novembra 1993. u komisionu "Ferum-market", u Požeškoj ulici 150, na Banovom brdu. Njih dvojica su se oko pet sati ujutru sakrili u komision jer ih je jurila grupa mladića. Ali, potera ih je pronašla i usmrtila ih iz dva pištolja. Od 16 ispaljenih metaka tri su pogodila Vojvodića, a pet Prkića. Napadači su pucali iz „tetejca“ i dve „duge devetke“.

Policijskom istragom, Nemanja Popović je pored Dejana Simića i Ivana Žunića bio glavnoosumnjičeni. Ali od njega više nije bilo ni traga. Popović je odmah pobegao u Italiju. Kasnije će se otkriti da je beg počinio sa lažnim pasošom i da je preko Slovenije prebegao u Trst.

Tu se, kako se tvrdilo u medijima, povezao sa sicilijanskom mafijom. U Italiji se krio sve do 29. septembra 2000. godine kada je došao u Beograd da bi izvršio još jednu likvidaciju. Ovoga puta, na meti mu se našao Jovan Simendić Simenda, pripadnik stare garde beogradskih žestokih momaka, prijatelj Gorana Vukovića Majmuna, Đorđa Božovića Giške i Željka Ražnatovića Arkana.

Simendić (46) je ubijen u strogom centru grada, u svom kafiću „Džuboks“ u Ulici Vuka Karadžića. U njega je pucao sa dva „tetejca“ i to ukrštenih ruku, stil koji je uvek koristio.

Foto Facebook

Đorđe Božović Giška i Jovan Simendić Simenda

I Popović je opet nestao. Sklonio se, naravno, u Italiji. Tu je i uhapšen po poternici koju je zbog ovog ubistva raspisao beogradski sud. Ekstradicioni pritvor mu je određen 4. maja 2004, a izručen je 9. novembra 2005, pošto je u Italiji odležao kaznu zbog nekoliko teških krivičnih dela, nasilja i tuča. Ostaće zabeleženo i da je nožem napao jednog Arapina.

Dva bekstva iz Palate pravde

POPOVIĆ je tokom suđenja za ubistvo Vojvodića i Prkića, koje je trajalo skoro dve godine, dva puta pokušao da pobegne iz beogradske Palate pravde.

Tokom procesa sud mu nije poverovao da je u vreme Simendinog ubistva bio van Srbije.

- Sud nije poverovao da ste bili u Milanu. Poklonili smo veru izjavama svedoka koji su vas prepoznali kao izvršioca. Motiv ubistva nismo utvrđivali, ali ga vi znate - obratila se sudija optuženom.

Popović je tvrdio i da mu je ovo ubistvo namešteno, odnosno da je to delo „zemunskog klana“ i Sretka Kalinića. Međutim, u decembru 2008. usledila je presuda. Oglašen je krivim i dobio je jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora.

Pogledajte više