POLICIJA ISTRAŽUJE IMA LI JOŠ ŽRTAVA: Detalji zločina u Pančevu, majka i sin osumnjičeni za smrt Rumunke - ubili je i zakopali iza kuće!

J. J. B.

20. 05. 2021. u 07:13

PANČEVKA G. B. (68) i njen sin M. B. (46) uhapšeni su zbog sumnje da su 17. maja u svojoj kući u Ulici Ive Kurjačkog, nedaleko od buvljaka, sa više udaraca čvrstim predmetom u glavu usmrtili državljanku Rumunije M. H. (53), a zatim njeno telo zakopali u svom dvorištu.

Foto: V. N./privatna arhiva

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu na saslušanje.

Policija je nakon što je Rumunkina stanodavka prijavila njen nestanak, brzo razotkrila ovaj svirepi zločin i već u utorak uveče uhapsila majku i sina. Kako saznajemo, M. H. je poslednjih deset godina imala prijavljeno prebivalište u Pančevu, gde je držala tezgu na buvljaku. Istražitelji su brzo došli do saznanja da je ona u ponedeljak svojim kolegama sa buvljaka rekla da ide kod G. B., koja je, inače, bila njen knjigovođa kako bi rešile određene računovodstvene probleme.

Rumunku je, kako se sumnja, u kući napao sin knjigovođe M. B. On ju je, najverovatnije, najpre udario nekoliko puta ciglom, a zatim je njenom raskrvavljenom glavom udarao u zid i pod.

Žena je preminula, a njeno je telo su sin i majka zakopali u dvorištu iza kuće i zatrapali behaton pločama.

- Sledeći tragove i izjave poznanika M. H., policija je vrlo brzo došla do grozne istine. Odmah je naloženo da se uradi odbukcija, ali je vidljivo da je usmrćena sa više udaraca u glavu - kaže naš izvor.

Motiv ovog svirepog ubistva još nije poznat, niti ko je bio glavni počinilac zločina.

Foto: V. N.

Mesto gde je bilo zakopano telo

ISTRAGA

PREMA nezvaničnim saznanjima, policija istražuje da li je još neko od klijenata, posebno stranih državljana kojima je G. B. vodila knjige, završio na isti način. Komšije opisuju majku i sina kao veoma čudne i problematične, kažu da imaju nekoliko kuća u Pančevu i da su uglavnom vodili poreske knjige prodavcima sa buvljaka.

J. J. B.

Pogledajte više