SAHRANJEN UZ JECAJE NEUTEŠNE MAJKE, NA GROBU KOPAČKE I FUDBALSKA LOPTA: Oproštaj od Alekse (26), sveće i protestna šetnja u centru Aleksinca

J. ĆOSIN

19. 05. 2021. u 21:12

VIŠE stotina Aleksinčana ispratilo je danas do večne kuće tragično nastradalog Aleksu Stojmenovića (26).

Foto: J. Ćosin

Mladić je sahranjen na Novom groblju u Aleksincu u prisustvu nekoliko stotina rođaka, prijatelja, drugova iz kluba. Uz kopačke, fudbalsku loptu, balone i cveće, mladi fudbaler ispraćen je na večni počinak.

Jecaji i plač neutešne majke ozvanjali su sa vrha brda Brđanka gde je sahranjen njen mezimac. Aleksini drugovi došli su u crnim majicama sa njegovom slikom ispod koje je pisalo "Živiš!" dok je na leđima bio odštampan broj 33 koji je Aleksa nosio na dresu svog kluba.

PALIĆEMO SVEĆE SVAKOG DANA

Aleksinčani su u dugoj koloni više od dva časa dolazili do kapele na Novom groblju, da Stojmenovićevim roditeljima i najužoj porodici izjave saučešće. Posle sahrane, drugi dan zaredom, okupili su se u centru grada, tražeći "pravdu za Aleksu". Oni su palili sveće u centru grada i mirnom šetnjom glavnom ulicom apelovali da se nikad više ne ponove ovakve tuče.

- Danas je sahranjen jedan mladi život, samo zato što je neko mislio da udarac u glavu nije ništa. Roditelji moraju da nauče decu odgovornosti. Ne sme niko sam da uzima pravdu u svoje ruke. Aleksa nas je napustio na način kakav Aleksinac ne pamti. Zato smo danas ovde i bićemo svakog narednog dana dok se pravda ne dokaže - rekao je Saša Stojev.

Pogledajte više