ČEKAO JE DA POĐE NA POSAO, PA PUCAO U NJU: Sahranjena Ana koju je ubio bivši partner - ljubomorni policajac se ubio nakon zločina

B. PUZOVIĆ

18. 05. 2021. u 21:31

ANA Ilić, koju je bivši partner - policajac ubio u ponedeljak ujutru, sahranjena je na Novom groblju u Valjevu.

Foto: B: Puzović

Telo njenog bivšeg partnera, suspendovanog policajca iz Valjeva M. M. (52), policija je posle intenzivne pograge pronašla na poligonu na Petom puku, u naselju Peti puk. Upravo u tom delu Valjeva on je ubio Anu, ispred zgrade u kojoj je živela, u trenutku kada je polazila na posao u fabriku rashladnih uređaja "Gorenje".

Anina majka, slomljena bolom zbog ubistva ćerke, ništa nije mogla da kaže o tragediji koja ju je zadesila. U trenutku ubistva, Anin sin spavao je sa bakom u stanu.

Ana je bivšeg partnera u februaru prijavila za proganjanje.

U saopštenju Policijske uprave u Valjevu navodi se da je tada Marko M. bio uhapšen, oduzeti su mu oružje, službena legitimacija i značka, nakon čega je sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo. Presudom Osnovnog suda u Valjevu, on je pravosnažno osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na tri godine. Izrečeno mu je i tri godine zabrane komunikacije i približavanja Ani Ilić na udaljenosti manjoj od 100 metara. Policijska uprava je protiv Marka M. pokrenula disciplinski postupak i udaljen je s posla.

NIJE PRVI SLUČAJ UBISTVA

VALjEVO je 2009. godine potresla tragedija, kada je policajac Goran Simić (31), zaposlen u Policijskoj stanici u Peckoj kod Osečine, takođe hicima iz pištolja ubio svoju bivšu devojku Vesnu Marjanović (24), frizerku u gradu na Kolubari. Simić je pobegao, a posle intenzivne potrage pronađen je mrtav u svom automobilu, u šumarku nedaleko od Valjeva. Pored njega je bio službeni pištolj, kojim je sebi presudio hicem u slepoočnicu. Vesni je duže vreme upućivao ozbiljne pretnje kada je odbila da se uda za njega, jer je insistirao da se posle venčanja presele u njegovo rodno selo Gunjake kod Osečine.

- Očigledno, znao je Anino kretanje, pa je čekao da ona pođe na posao, u prvu smenu, u fabriku rashladnih uređaja "Gorenje" u Valjevu, a čim je izašla iz zgrade, u kojoj je nekoliko prethodnih meseci stanovala, usmrtio ju je hicem iz pištolja i hladnokrvno se udaljio u nepoznatom pravcu - kaže dobro upućeni izvor iz istrage. - Ana je njega prvi put za proganjanje prijavila krajem 2019. godine, pa mu je sud i tada izrekao meru zabrane prilaska. U februaru ove godine, ponovo ga je prijavila za proganjanje, ali i za fizičke povrede. Policajac je, međutim, sa pravosudnim organima sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je uslovno.

Foto: Privatna arhiva

Nezvanično saznajemo da su protiv policajca Marka M. vođeni i disciplinski postupci navodno za prekoračenje ovlašćenja na poslu. Odmah posle ubistva Ane Ilić, policija je u potrazi za osumnjičenim proverila sve adrese na kojima se obično nalazio, ali nije pronađen. Za njim je zvanično bila raspisana i policijska potraga.

NASILjE

POVODOM obeležavanja Nacionalnog dana sećanja na žene žrtve nasilja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističe da će borba protiv nasilja nad ženama, kao i svakog vida nasilja, i u narednom periodu ostati jedan od prioriteta rada Vlade Srbije. Ministarstvo apeluje na sve žene koje su žrtve bilo kog oblika nasilja da to prijave nadležnim institucijama ili da pomoć potraže preko Nacionalne SOS linije - 0800-222-003.

- Isključivo njegova patološka opsednutost Anom razlog je što se odlučio da povuče okidač pištolja - kaže naš izvor. - Ana je prekidala emotivnu vezu s njim, naročito je to bilo ozbiljno posle njene prijave za nasilje. Međutim, koliko znamo, oni su nekoliko puta raskidali, pa se mirili. Uprkos svemu, Ana nije smatrala da joj je od njega bila ugrožena bezbednost, ali se, nažalost, prevarila. Naposletku, on je presudio sebi...

Pogledajte više