BOJAN POGINUO ZBOG SELFIJA? Mladić se popeo na vagon, ubilo ga 25.000 volti - detalji tragedije u Rumi

S. KOSTIĆ

07. 05. 2021. u 22:05

BOJAN Aleksić (20) iz Klenka nadomak Rume, nastradao je juče ujutru oko 3.30 na železničkoj stanici u Rumi, kada je iz još nepoznatih razloga pokušao da se popne na vagon teretnog voza, sa kojeg ga je udarila struja iz kontaktne mreže napona od 25.000 volti.

Foto: S.K./Fejsbuk

Mladić je odmah preminuo, a "Infrastruktura železnice Srbije" i kompanija "Srbija kargo" su izrazile žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazile saučešće porodici nastradalog Aleksića.

Prema nezvaničnim informacijama, Bojan se te večeri vraćao sa još jednim prijateljem sa proslave Đurđevdana. Njih dvojica stigli su na železničku stanicu u Rumi i čekali voz za Šabac, koji prolazi i staje na železničkoj stanici u Klenku.

- Dok su bili na stanici, Bojan je u jednom trenutku odlučio da se popne na vagon. Policija je izašla na lice mesta odmah nakon prijave, obavešten je i nadležni tužilac - kaže naš izvor iz istrage, koji nije mogao da potvrdi da li je mladić hteo da napravi selfi sa vagona. - Prve informacije ukazuju da je nastradao dok je pokušavao da siđe sa vagona.

Mladić iz Šapca, koji je bio sa njim, pokušao je da mu pomogne, polivao ga je vodom i dozivao, ali je od zadobijenih opekotina od ubrzo preminuo.

SMRT NA ŠINAMA U ČAČKU

BEŽIVOTNO telo ženske osobe srednjih godina, čiji identitet zasad nije poznat, pronađeno je u petak nekoliko minuta iza ponoći, u blizini železničke pruge Čačak - Kraljevo, u naselju Sajmište. Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećna žena se bacila pod voz. Pretpostavka je da je reč o ženi čiji je nestanak porodica prijavila u četvrtak, u popodnevnim satima, a koja je živela u naselju Sajmište. Još nema zvaničnih informacija o ovom tragičnom događaju, pa je nepoznato da li je žena izvršila samoubistvo, ili je reč o nesrećnom slučaju. V. I.

Vest o tragediji dvadesetogodišnjeg mladića, brzo se pronela kroz Klenak. Komšije, prijatelji, meštani koji su poznavali nastradalog Bojana, imaju samo reči hvale, kako za njega tako i za njegovu porodicu.

- U toj kući žive tri rođena brata sa svojim porodicama, Bojanov otac Slađan koji radi u šumariji, još jedan njegov brat i treći koji je zaposlen u bolnici u Šapcu. Oni se ne čuju da su živi - kaže nam komšinica iz Nove ulice u kojoj živi ova porodica, opisujući Aleksiće kao radne i vredne.

- Bojan je posle završetka srednje škole upisao fakultet u Beogradu. Ne mogu da verujem da deteta više nema.

Zbog penjanja na vagone, odnosno od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže, na srpskim prugama godišnje nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, navodi se u zajedničkom saopštenju "Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije". Iz ovih firmi apeluju na sve da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.

Pogledajte više