DO SADA NEOTKRIVENI DETALJI: Ovako se vozač "Lazstinog" autobusa obračunao sa napadačem

S. B. M.

27. 03. 2021. u 10:44

HRABROST vozača i spremnost da se goloruk obračuna sa napadačem koji drži sečivo u rukama i tako odbrani kolegu za volanom sprečili su moguću tragediju u autobusu SP "Lasta" koji je vozio kroz Austriju.

Foto TikTok

Srećom, šofer je zadobio lakše posekotine po stomaku i rukama. Izveštaj autrijske policije nadležni u SP "Lasta" još čekaju, posle čega će biti poznati detalji ovog napada.

Incident se dogodilo u sredu u 22.30, na liniji Dortmund - Beograd, dok je autobus ovog prevoznika sa 23 putnika vozio kroz Lajpcig. Napadač je, kako saznajemo, mladić hrvatske nacionalnosti sa prebivalištem u Odžacima.

NIJE TERORISTIČKI NAPAD

U prvi mah, srpski mediji preneli su da je u pitanju teroristički napad. Govorilo se da policija proverava kojoj terorističkoj organizaciji napadač pripada. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se mlađi muškarac sa bradom, koga je policija prilikom pretresa oborila na zemlju. Navode o terorističkom aktu, direktor "Laste" Vladan Sekulić još u četvrtak uveče je demantovao.

- Putnik koji je napao vozača ušao je na stanici u Minhenu. Nikakve probleme nije pravio tokom vožnje. Nije bilo svađe niti bilo kakvog povoda za napad. Putnici su kazali da je samo u jednom trenutku počeo da se čudno ponaša, a onda je ustao sa sedišta i zaputio se ka prednjem delu autobusa. Vozač koji je nešto kasnije povređen se odmarao na prednjem sedištu i čekao svoj red da vozi. U jednom trenutku je osetio da ga neko ubada. Uspeo je da odgurne mladića, međutim, on je tada napao i drugog putnika, nemačkog državljanina. Na sreću, Nemac je nosio deblju jaknu, koja je ublažila ubode noža. Taj vozač i ostali putnici uspeli su da savladaju napadača - kaže, za "Novosti", direktor SP "Lasta" Vladan Sekulić.

Pozvali su zatim policiju, koja je napadača privela. Austrijska hitna pomoć je pružila pomoć povređenima. Svi putnici i trojica zaposlenih dali su izjave, a onda su se autobusom vratili u Srbiju. Povređeni vozač sada je na kućnom lečenju. Napadač je zadržan u policiji u Austriji, odakle je uprava "Laste" dobila informaciju da se najverovatnije radi o psihički labilnoj ličnosti.

Povređeni vozač je iz Mladenovca i godinama radi u "Lasti". Prema priči njegovih kolega, putnik je hteo da napadne šofera za volanom, ali ga je u tome omeo povređeni vozač jer je ležao opružen preko četiri prednja sedišta. Mladić nije hteo da ga preskoči, već ga je ubo. Da ga nisu savladali na vreme, kažu, ko zna šta bi bilo sa autobusom i putnicima, pogotovo da je uspeo da stigne do vozača koji je u tom trenutku bio za volanom.

Pogledajte više