IZBOLI SU MI SINA ZBOG 200 DINARA: Otac povređenog mladića iz Niša o napadu u naselju Stevan Sinđelić

J. ĆOSIN

15. 03. 2021. u 21:50

MOJ sin je u nedelju predveče izašao da sa vidi sa drugarima, tu u naselju. To su deca koja nigde drugde ne izlaze otkako je počelo sve ovo sa koronom. Bilo je njih petoro kada su im iznenada prišla dvojica nepoznatih momaka.

Foto: J. Ć.

Jedan je dohvatio mog sina Branka, a ovaj drugi njegovog druga. Udarali su ih, šutirali, tražili im novac, a na kraju mog Branka izboli nožem. Drugovi su ga krvavog doveli kući.

Ovako svoju ispovest počinje Goran S., otac Branka S. (19), koji je u nedelju oko 19 sati izboden nožem u niškom naselju Stevan Sinđelić, dok je na klupici ispred zgrade sedeo sa drugarima i drugaricama. Njima su prišla dvojica nepoznatih muškaraca za kojima niška policija i dalje intenzivno traga, a koje odranije nisu poznavali. Kako nam je ispričao Brankov otac, sve se odigralo u sekundi.

- Kada smo ga na vratima supruga i ja ugledali tako krvavog, noge su mi se odsekle. Da je dete problematično, pa to nekako možda i očekujete, ali i on i njegovo društvo su stvarno deca za primer. On ide u IT školu, danima se priprema za fakultet, jedva ga nateram da malo izađe tu u kraju. Doživeli su veliku traumu, njegov drug je takođe napadnut, udarali su ga pesnicama i šutirali i oduzeli mu mobilni telefon. Mom sinu su tražili novac, ali tek pošto su ga prethodno uboli nožem u nogu na dva mesta i povredili ga pored oka. Kod sebe je imao samo 200 dinara i to im je dao, nakon čega su oni pobegli. Ne smemo ni da pomislimo šta bi bilo da je uboden u stomak - priča nam Brankov otac.

Policija je odmah pretražila čitav kraj i obavila uviđaj, a Branka, koji je zadobio teže telesne povrede, otac je odmah prevezao u Univerzitetski klinički centar Niš, gde mu je ukazana pomoć.

MAJKA: JOŠ NE MOŽE DA SE SMIRI

- Umalo se nismo srušili kada smo ga onako videli krvavog - priča nam Brankova majka Jelena. - Možete da zamislite kakav je za roditelja to stres. Goran ga je odmah prevezao u bolnicu, tamo su mu ušili i sanirali rane, a nakon toga smo ga dovezli kući. Ni dan kasnije dete ne može da se smiri i da shvati šta ga je snašlo. I drugo dete, koje je dobilo batine, takođe je još uplašeno, kao i ostali koji su sve to gledali. U parku jeste bilo mnogo ljudi, ali se sve brzo odigralo, pa niko nije stigao da reaguje, da im pomogne. Uzeli su šta hteli i nestali.

Pogledajte više