SASLUŠANA JOŠ JEDNA DEVOJKA IZ MIKINE ŠKOLE: Aleksićev advokat za "Novosti" o produženju pritvora učitelju glume

S. J. M.

12. 02. 2021. u 21:47

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor Miroslavu Miki Aleksiću (68), vlasniku škole glume "Stvar srca", osumnjičenom za napastvovanje osam učenica.

Foto Arhiva

Ova odluka usledila je nakon što je Tužilaštvo predložilo produženje, jer, kako smatraju, i dalje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksiću se na teret stavlja da je od 2012. pa do 2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao osam svojih učenica i izvršio ukupno 18 krivičnih dela silovanja i polnih uznemiravanja. Prva je prijavu protiv njega podnela glumica Milena Radulović, sredinom januara, kada je Aleksić i uhapšen. Ubrzo joj se pridružila i koleginica Iva Ilinčić, kao i još šest devojaka.

Aleksićev advokat Zoran Jakovljević za "Novosti" kaže da odluka o produženju pritvora nije nikakvo iznenađenje za njih i najavljuje da će se žaliti na ovo rešenje.

- Danas je još jedna devojka koja je pohađala njegovu školu saslušana kao svedok - kaže Jakovljević.

- Ne vidim svrhu ispitivanja nekih svedoka koji su u Aleksićevoj školi bili mnogo ranije u odnosu na period kada su je pohađale oštećene. Te devojke nemaju saznanja o konkretnim stvarima za koje se on tereti, već pričaju o njegovom ponašanju, načinu rada, da je bio čudak...

Pogledajte više