SNIMCI KAMERA NEJASNI: Pregledavanjem snimaka i saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Velibora Dunjića

J.D.Lj.

10. 02. 2021. u 13:41

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je pregledavanjem snimaka i saslušanjem svedoka, nastavljeno ponovljeno suđenje optuženima za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača Crvene zvezde koji je ubijen u svom parkiranom automobilu, 16. maja 2014. godine, ispred beogradskog splava "Džimis", dok je njegova tadašnja devojka Nina Šobota tom prilikom teško ranjena.

Foto: Z. Jovanović

Međutim, sud je odgledao tek petnaestak minuta snimka sa kamera sa jednog vojnog objekta koje su "pokrivale" splav kada je Dunjić ubijen, ali je konstatovano da je snimak loš, daje velika udaljenost i takođe i smanjena vidljivost zbog magle, te da se ništa jasno sa njega ne vidi.

Dvojica svedoka, koji su i ranije saslušavani u ovom postupku, ponovili su svoje iskaze - da ništa ne znaju o nemilom događaju, pa je naredni pretres zakazan za april, kada bi trebalo da budu saslušani sudski veštaci i Dunjićev brat Rade, kao oštećeni u ovom postupku.

Podsetimo, u ovom predmetu sudi se Goranu Kneževiću, Bojanu Starovlahu i Milošu Milosavljeviću koji se terete da su pomogli ubici i uklonili video-nadzor koja je snimila likvidaciju, za koju se kao direktni izvršilac tereti Vladimir Đurović, koji je u bekstvu.

Inače, svojevremeno, zbog neprijavljivanja krivičnog dela pod istragom su bili i Aleksandar Đuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac, koji su međutim, sklopili sporazume o priznanju krivice i pravosnažno su osuđeni.

Pogledajte više