DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM SADU: Majka i ćerka stradale u požaru zbrinute, evo u kakvom su stanju

Lj. PRERADOVIĆ 04. 02. 2021. u 20:07

DOK je pripremao da upali roštilj u svom dvorištu u Kisačkoj ulici 65 u Novom Sadu, S. F. (60), sasvim slučajno je izazvao požar u kojem su povređene njegova supruga V. M. (48) i njena petogodišnja ćerkica Đ.M. Obe su posle zbrinjavanja na licu mesta prevezene u bolnicu.

Foto: N. Skenderija

Medicinska ekipa Službe hitne pomoći je prema rečima dr Zorana Krulja, portparola ove zdravstvene ustanove, na pomenutoj adresi intervenisala u 14.55 sati.

- Povređena žena je prevezena u Urgentni centar KCV, dok je dete preveženo u Dečju bolnicu – kazao je dr Krulj.

MAJKA PUŠTENA NA KUĆNO LEČENjE

U Urgentni centar, kako navode u KCV, danas je primljena V.M. sa površinim kožnim opekotinama, površine oko dva odsto u predelu desne natkolenice.

- Nakon inicijalnog tretmana opektone, pacijentkinja je otpuštena na dalje kućno lečenje uz zakazanu kontrolu na specijalističkoj poliklinici KCV – naveli su večeras u PR službi KCV.

Devojčica stara pet i po godina, kako je za “Novosti” kazala dr Andrea Đuretić, portparol Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, primljena je sa opekotinama po licu i telu.

- Opekotine su joj zbrinute i trenutno se nalazi u jedinici intenzivne nege - rekla je dr Đuretić, dodajući da devojčica zasada nije životno ugrožena.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo kada je S.F. nameravao da zapali vatru za roštilj. Da bi razgoreo vatru, on je, navodno, prema nezvaničnim saznanjima, sipao je malo benzina, a onda je buknuo plamen, koji je najpre zahvatio devojčicu koja se našla u blizini, i vatra joj je nanela opektine. Njena majka i S.F. su odmah sklonili dete, pozvali hitnu pomoć i počeli da gase vatru i tom prilikom je i majka zadobila povrede.

Pogledajte više