IZA REŠETAKA 30 DANA: Određen pritvor direktoru Vojne ustanove Morović koji se sumnjiči za primanje mita

Lj.P.

30. 01. 2021. u 17:29

DIREKTORU Vojne ustanove Morović, N.V. osumnjičenom za primanje mita, posle današnjeg saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je prihvatio predlog tužilaštva i odredio mu pritvor do 30 dana.Ova mera mu je izrečena da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke.

Depositphotos

Prilikom saslušanja, osumnjičeni čelnik Vojne ustanove Morović je kako saznajemo, izneo svoju odbranu, a o onome što je rekao zasada nije poznato u intreresu istrage.

Osumnjičenom N.V. je po odobrenju Višeg javnog tužioca, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u zajedničkoj akciji sa Vojnom policijom bilo je određeno zadržavanje do 48 sati radi saslušanja zbog sumnje da je primio mito.

On je, kako su naveli u tužilaštvu, zahtevao mito u iznosu od više stotina hiljada dinara od B.Z. vlasnika SZR kako bi mu Vojna ustanova Morović izvršila isplatu za seču i izvlačenje drvnih sortimenata koje je ta SZR već izvršila. Posle toga je, kako su dodali, primio veći deo novca, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

Tužilaštvo je posle saslušanja osumnjičenog predložilo da mu se odredi pritvor, što je sud i prihvatio.

Pogledajte više