AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE U SOMBORU: Sankcionisana 102 vozača zbog preticanja i alkohola

J. Bekić

26. 01. 2021. u 14:42

POLICIJSKA uprava u Somboru, odnosno Odeljenje saobraćajne policcije, u lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja usmerenoj na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, koja je sprovedena 23. januara, od 16 časova do ponoći, prekontrolisali su 335 vozača, od kojih je 77 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Zoran Jovanović

Tom prilikom iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od kojih je 13 upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, a jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Policija je iz saobraćaja isključila i trojicu mladića koji su automobilima upravljali sa probnom vozačkom dozvolom posle 23 sata i jednog koji je imao izrečenu zaštitnu meru zabrana upravljanja vozilom. Osam vozača je zadržano u prostorijama policije do istrežnjenja, odnosno do 12 časova, a to su ukupno 102 vozača.

Kako navode u PU, najviše vozača, njih 32, sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojas i zbog toga apeluju na vozače  da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da koriste sigurnosni pojas.

Pogledajte više