SVET UŽASA ŽRTVE SILOVANJA: Mnogi osuđuju glumicu Milenu Radulović što nije ranije progovorila, a evo šta je razlog ćutanja!

Novosti online 17. 01. 2021. u 21:31

SRBIJA je u šoku posle objave da je uhapšen reditelj Miroslav Mika Aleksića, koga je mlada glumica Milena Radulović (26) optužila da ju je silovao dok je maloletna pohađala njegovu školu glume.

Foto: Printskrin Instagram

Ona je takođe ispričala da nije jedina Aleksićeva žrtva, već da je on imao istu šemu zlostavljanja za druge devojke kojima je predavao, a koje su ga takođe prijavile policiji.

Ovaj slučaj podelio je javnost. Dok neki bezrezervno pružaju podršku devojkama što su skupile hrabrost i prijavile Aleksića, drugi bez imalo samilosti sumnjaju u izjave i optužbe. Jedno od pitanja koje postavljaju je – Šta je čekala do sada?

Odgovor daje Jelena Veljković, psihološki savetnik i psihoterapeut u superviziji, autorka stranice na Fejsbuku “Beleške sa psihoterapije“. Ona objašnjava da je mnogo razloga - od šoka, smrznutih, potisnutih osećanja, straha da im niko neće verovati, svaljivanja krivice na sebe, straha od ishoda ako progovori...

Mnogo je razloga, a bitno je jedno:

Malo empatije i solidarnosti – to je sve što nam je potrebno da se na ispravan i čovečan način ponesemo sa situacijom istupanja žrtve o (seksualnom) nasilju koje je doživela.

 
Pogledajte više