OVE BOMBE SU NAMENJENE NARKO-DILERIMA: Stanari Višnjičke ulice u šoku nakon eksplozija koje su odjeknule

Novosti online 30. 12. 2020. u 23:53

DVE snažne detonacije uznemirile su stanare Višnjičke ulice na Karaburmi oko 2 sata iza ponoći, kada je nepoznata osoba bacila dve bombe u dvorište kuće na broju 8, a jedan komšija je povređen pošto ga je pogodio geler u nogu.

Ilustracija policija Foto P. Milošević

Prvi rezultati istrage ukazuju da bomba uopšte nije namenjena bilo kome od stanara te zgrade, već da je posredi greška.

- Kada se prvi put čula eksplozija najpre smo pomislili da je neka jača petarda bačena na beton ispred zgrade, a onda se čula još jedna. Svi smo se uznemirili i izašli da vidimo šta se desilo - priča jedna komšinica.

Među njima je bio i komšija sa poslednjeg sprata koji je između eksplozija izašao na terasu. U tom trnutku jedan geler ga je pogodio u nogu.

- Kao što su svi izašli, tako je i moj suprug izašao na terasu i eto, dogodilo se šta se dogodilo. On je sada dobro, ali je zadržan u bolnici, da bi pratili njegovo zdravstveno stanje. Šta se noćas dogodilo, i dalje ne znamo, ali sasvim sigurno nema veze s nama - kratko je rekla supruga povređenog.

Na licu mesta, na fasadi kuće u čije su dvorište bačeni eksplozivi, još su vidljivi tragovi gelera, a pojedine komšije pretrpele su štetu pošto su im projektili završili u prozorima.

- Sada će Nova godina pa bacanje pedardi nije neobično, zato noćas kad sam čula nisam ni pomislila da je reč o bombi, već da se neki klinci igraju. Desetak minuta kasnije sjatili su se policija i hitna pomoć, koja je odvezla komšiju iz te zgrade - priča penzionerka iz ulice.

Policija je vršila uviđaj do 6.00 sati, komšije nam pričaju da su policajci doveli i psa, da su pronašli delove bombe ali da se po naselju već priča šta bi mogao biti uzrok.

- Navodno je bomba bila namenjena nekim komšijama, koji su navodno narko-dileri. Žalosno je što ceo komšiluk trpi zbog pojedinaca - kaže ona.

(Blic.rs)

Pogledajte više