NIŠLIJKA NASTRADALA JUREĆI SVOG PSA: Analize pokazale - vozač kamiona ipak imao alkohol u krvi

J.Ć.

11. 12. 2020. u 17:40

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv vozača S. T. (47) iz Gadžinog Hana, koji je 8. decembra oko 15 časova na Kvantaškoj pijaci u Nišu pregazio Nišlijku Verica Krstić (66) dok je pokušavala da uhvati svog psa.

Foto: J.Ćosin

Iako je alkotestiranje na licu mesta pokazalo da S. T. nije bio pod dejstvom alkohola, laboratorijska analiza njegove krvi pokazala je suprotno, pa je dalju nadležnost za postupanje u ovom slučaju sa Osnovnog prešla na Više javno tužilaštvo.

Pas Tara koju je Verica pokušavala da uhvati / Foto J. Ć.

Nastradala Verica Krstić

- Naredbom za sprovođenje istrage osumnjičeni se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Čekamo zapisnik o obdukciji, naložena su i veštačenja nakon čega ćemo ustanoviti odgovornost učesnika za nesreću koja se dogodila – rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić i dodao da nije bilo zakonskih razloga da se osumnjičenom odredi pritvor, pa je nakon saslušanja pred VJT pušten na slobodu.

Foto: J.Ćosin

Podsetimo, Verica je stradala dok je pokušavala da uhvati svog ljubimca, psa Taru za koju je bila jako vezana.  Dozivala ju je kako bi je uhvatila i vezala za povodac, kada je naišao kamion. Hitna pomoć je na licu mesta konstatovala smrt.

Pogledajte više