ODBIJEN PREDLOG ZA UKIDANJE PRITVORA KOLUVIJI Iznošenje odbrane zakazano za 9. decembar

N. B.

19. 11. 2020. u 11:36 >> 12:45

ODLUKOM tročlanog veća Specijalnog suda odbijen je predlog za ukidanje pritvora Predragu Koluviji, većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica", koji je sa još devet osoba optužen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto fejsbuk

Sudija je saopštio da nema novih okolnosti kako bi mogli da donesu drugačiju odluku.

Naredni glavni pretres zakazan je za 9. i 10. decembar kada će optuženi početi sa iznošenjem odbrane. Prvi na redu biće Koluvija.

Pored Koluvije optuženo je još devet osoba -  Sergej Mrđa, koji je u bekstvu, zatim Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, oni su od maja 2016. do novembra 2019. u staklenicima Privrednog društva "Jovanjica"uzgajali opojnu drogu kanabis. Prema važećim zakonskim propisima, dozvoljeno je gajiti samo sorte konoje koje u sebi sadrže manje od 03, odsto psihoaktivne komponente THC. U "Jovanjici" je, kako se tvrdi, pronadjen kanabis sa daleko većim procentom THC od dozvoljenog.

Pogledajte više