ONI SU OSUMNJIČENI ZA 7 SMRTI U KONTEJNERU UŽASA U PARAGVAJU: Pogledajte snimak munjevite akcije srpske policije (VIDEO)

Novosti online

29. 10. 2020. u 16:28

SRPSKA policija je danas uhapsila državljanina Maroka H. M. (1990) i državljanina Alžira S. K. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Oni se sumnjiče da su organizovali nedozvoljen prelaz državne granice za sedam migranata čiji su ostaci pronađeni u kontejneru u Paragvaju.

Uhapšeni se terete da su u dogovoru sa drugim NN licima migrante smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Republike Srbije sa Republikom Hrvatskom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Podsećamo, u Paragvaju su 23. oktobra pronađena tela u kontejneru sa đubrivom koji je stigao iz Argentine, a krenuo iz Srbije.

Paragvajska policija smatra da je jedna od sedam osoba, čija su tela pronađena u kontejneru koji je došao iz Srbije, pokušala da preživi hraneći se ostacima saputnika, piše paragvajski "Nasion".

Pogledajte više