SUDSKI VEŠTACI OPET ZATAJILI: Nastavljeno suđenje Vladanu Grahovcu za ubistvo Jelice Tatarovski u Nišu

J. Ć.

22. 10. 2020. u 18:09

NAKON što su jedno ročište odložili zbog godišnjeg odmora, a na drugom zatražili predmet od sudije kako bi uradili dopunsko veštačenje, članovi komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu ni juče nisu mogli da se izjasne o stanju uračunljivosti ikonopisca Vladana Grahovca, koji se tereti da je sa 26 uboda nožem 31. avgusta prošle godine usmrtio Jelicu Tatarovski (82).

Foto privatna arhiva

Iako im je sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković još sredinom septembra uredno dao sve spise, veštaci ni ovoga puta nisu uradili dodatno veštačenje, smatrajući da je za tako nešto najbolje da se optuženi smesti u bolnicu na neko vreme i da se izjasni o navedenom krivičnom delu.

Foto privatna arhiva

Tekst potpisa

Na to je Grahovac rekao da je on sve što je izneo na sudu već rekao i veštacima u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, a zatim je odbrana zatražila da se veštačenje ponovo uradi i to od strane medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Nišu.

Sudija je odbio ovaj zahtev odbrane, ali je obavezao predstavnike komisije da u roku od 15 dana ostave pisani nalaz o stanju uračunljivosti optuženog u trenutku ubistva, kao i da se naredni put pojavi jedan od lekara članova komisije, a ne samo psiholog.
Naredni pretres zakazan je za 27. novembar.

Pogledajte više