IZA REŠETAKA DO 25. OKTOBRA: Osumnjičenom za ubistvo starice u Srbobranu Dejanu T. opet produženo zadržavanje

Lj. P.- J. B.

26. 09. 2020. u 10:20

REŠENjEM sudije za prethodni postupak Višeg suda u Somboru, ponovo je za još 30 dana produžen pritvor Dejanu T. (39) iz Šapca, osumnjičenom za teško ubistvo Zagorke Ćulafić (70) iz Srbobrana.

Foto Sajt Srbobran net

Pritvor može da traje do 25. oktobra, a ova mera određena mu je, kako nam je rečeno u somborskom Višem sudu, zbog opasnosti od bekstva, da boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo, ali i zbog uznemirenja javnosti. Osumnjičeni je višestruki povratnik, i osuđivan je za krivična dela sa elementima nasilja.

Policija ga je uhapsila 28. jula pod sumnjom da je dva dana ranije u Srbobranu, u kući u Njegoševoj 30, u kojoj je živela sama, usmrtio meštanku Zagorku Ćulafić. Od zadobijenih povreda nanetih udarcima rukama i tupim predmetom po glavi i telu, žena je preminula, a napadač je pobegao.

Pored beživotnog tela starije žene prekrivenog peškirima i ćebadima, policija je pronašla i ispreturane stvari. Zagorka je, prema pričama komšija, živela sama u toj iznajmljenoj kući, i koliko je njima poznato nije imala dragocenosti.

U kuću u Njegoševoj, policija je došla na poziv komšija, jer im je bilo sumnjivo što nisu videli Zagorku, niti im se javljala na telefon. Pretpostavlja se da je osumnjičeni u kuću žene ušao, a zatim i pobegao kroz prozor, jer su ulazna vrata bila zaključana.

Inače, za osumnjičenim za teško ubistvo bila je raspisana poternica, i za njim se tragalo zbog razbojništava, a ne isključuje se mogućnost da je upravo u ovom mestu pokušao da se krije.

Pogledajte više