"BERBERIN" SE NADA MANJOJ KAZNI: Sud o postupku protiv Ninoslava Jovanovića

J. Ć.

11. 09. 2020. u 15:00

NINOSLAV Jovanović iz Malče, koji je osumnjičen da je 20. decembra prošle godine oteo i deset dana maltretirao i zlostavljao dvanaestogodišnju Moniku K. iz Brzog Broda, tokom suđenja u Nišu koristi se svim mogućim pravima, kako bi kazna za delo koje je počinio, bila manja.

Arhiva Novosti

Već na prvom ročištu tražio je izuzeće zamenika višeg javnog tužioca, ali to mu nije prihvaćeno. Sa pojedinim delovima optužnice se nije složio, a njegova odbrana osporila je neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog u delu uračunljivosti.

Te detalje sa suđenja, kojima se inače ne ugrožava interes maloletne devojčice, obrazložila je u pismu dostavljenom medijima Dragana Živadinović, predsednice Višeg suda, a kao odgovor na molbu da se javna glasila bliže upoznaju sa opštim detaljima suđenja koje je zatvoreno za javnost.

- Nakon pročitane optužnice, Jovanović se izjasnio na njene navode i samo u manjem delu osporio činjenično stanje opisano u optužnici, a odbrana je osporila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog u delu uračunljivosti optuženog u vreme izvršenja krivičnog dela, dok se odbrana ostalim dokazima nije protivila - navodi se u pismu Živadinovićeve.

Ona je u pismu navela da su svedočili članovi komisije Specijalne psihijatrijske bolnice u Beogradu, koji su analizirali Jovanovićevo psihijatrijsko stanje, kao i lekari Kliničkog centra u Nišu.

Pogledajte više