BEKSTVO „KUPOVALO VREME“: Kako je „blokirano“ suđenje za prevare, pljačke i krađe policajcu i kriminalcu

V. Mitrić

07. 09. 2020. u 20:45

LOZNIČKI policajac R.C, jedan od oštećenih u kriminalnim pohodima krađa, teških krađa, pljački i razbojništava zbog kojih je OJT Loznica optužilo 2016. godine lokalnog kriminalca i poznatog policijskog oficira, koji je bio godinama jedan od ključnih starešina policije u Loznici i Krupnju, ostao je, kako kaže „bez daha“, kada je saznao da sud u tom predmetu nije postupao ama baš ništa do današnjeg dana!

Foto: V. Mitrić

Ovom policajcu je, kako se sumnja, dvojac kriminalac i policajac, koji mu je bio starešina otuđio „Golfa“ u Lešnici, koji je odvezen do parkinga Manastira Tronoša, kod Korenite, čija je relacija oko 30 kilometara, i tu ga ostavili u večernjim satima.

Imali su nameru da „Golf“ iskoriste, tako što bi izašli sa manastirskog puta ujutru, do puta Krupanj -Loznica i presreli i opljačkali poštarsko vozilo, koje je trebalo da naiđe, kako su saznali, sa novcem za penzije.

Pošto su bili praćeni telefoni obojice, do pljačke nije došlo, ali je nesumnjiva bila namera  i otuđenje kola.

- Namera je bila da mene uvuku u problem, da me ocrne, a da ostvare još jednu u nizu kriminalnih akcija - kaže R.C. i dodaje: - Ovo je uveliko put da zastari predmet na štetu mnoštva nas oštećenih, ali i pravde.
Dela  „dvojca“ počela su  da se otkrivaju, očigledno, tek kad je dara prevršila meru i kad služba više nije mogla da bude ni gluva ni nema nad onim šta čini službenik, sa pajtosom zbog čijeg premeštanja iz Loznice u Krupanj su žalili mnogi kriminalci u gradu na Štiri, ali i neki od najviših starešina i to, javno, na godišnjim sastancima.

U OJT se spremala optužnica od 2013. do 2016. godine, a onda je predmet otišao u Osnovni sud u Loznicu, da bi od 2017. do 2020. godine predmet mirovao, jer  je jedan od optuženih bio  u bekstvu, bila je raspisana poternica, pa je predmet „jela prašina“.
Intervenisalo je, kao i za neke slične slučajeve, OJT u Loznici, rekao nam je Zoran Nestorović, v. f. OJT u Loznici.
Nestorović je zatražio da se, u ovom slučaju, osumnjičenom  koji je u  bekstvu, i za kim je raspisana optužnica, sudi u odsustvu.
Krivično veće Osnovnog suda u Loznici, prihvatilo je zahtev tužioca Nestorovića i najavljeno je da će suđenje biti nastavljeno.
Optuženom policajcu, kako je zabeležio  naš list, u širem društvu  u Loznici  obećao je da će učiniti sve da mu pomogne da ne bude osuđeni visoki sudski rukovodilac, koji je nedugo potom uhapšen, ali upućeni kažu da nisu uhapšeni i neki od njegovih „pipaka“ u institucijama.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku.

Pogledajte više