NE POSTOJI NI JEDNA PRIJAVA ZA NASILJE U PORODICI: Resorni Pokrajinski sekreterijat povodom ubistva žene u Novom Sadu

Lj.P.

13. 03. 2024. u 16:33

POKRAJINSKI sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je neposredno po saznanju o tragičnom događaju od 11. marta kada je usmrćena Gordana T.(53) od strane svog supruga Nikole T(55) iz Novog Sada, preduzeo sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti.

FOTO:Lj.P.

Saznanja do kojih je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova došao su da u Centru za socijalni rad Grada Novog Sada ne postoji ni jedna evidentrirana prijava za nasilje u porodici.

- Proverom u PU Novi Sad, takođe, nije evidentirana ni jedna prijava za nasilje gore imenovane- navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekreterijata.

Pedesetrogodišnja Novosađanka je, podsećamo, pronađena bez znakova života u svojoj kući u ponedeljak u popodnevnim satima, a za njenu smrt je osumnjičen suprug Nikola T. (55), koji je nakon toga pokušao smoubistvo skokom sa Temerinskog mosta u kanal DTD. Žena je, kako se sumnja,  ubijena udarcima po glavi električnom bušilicom.

Delo je kvalifikovano kao teško ubistvo jer postoji sumnja da je počinjeno na svirep i podmukao način, za koje je zaprećena i kazna doživotnog zatvora.

 Komšije koje poznaju bračni par, posle tragedije  rekli su da se nikada nisu čule svađe iz njihove kuće, niti se po njihovom odnosu i ponašanju to moglo naslutiti.

BONUS VIDEO -  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pogledajte više