IZBO "CIMERA" POSLE SVAĐE? Beskućniku Bogoljubu F. (47) osumnjičenom za teško ubistvo određen pritvor do 30 dana

Lj.P.

22. 11. 2023. u 21:09

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, odredio je danas pritvor do 30 dana beskućniku Bogoljubu F. (47) osumnjičenom za teško ubistvo.

FOTO: Lj.P.

Kako je za "Novosti" rekla Jelana Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, ova mera izrečena mu je jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

 Bogoljub F. se  sumnjiči  da je u ponedeljak, 20. novembra,  sa 30 uboda nožem usmrtio „cimera“ Nikolu Nađa (38) iz Kisača.  Krvavi zločin, posle kog je osumnjičeni, sam otišao u novosadsku policiju i ispričao da je u napuštenoj kući u Ulici Ruđera Boškovića bb, čoveka izbo nožem, prema nezvaničnim saznanjima, ima svedoka. Izvesni D.M. (44) iz Šapca je, navodno rekao da je svedok onoga što se odigralo.

Foto: kanal9tvns

Osumnjičeni Bogoljub F.

Nakon što je policajcima rekao šta je uradio, Bogoljub F. ih je i odveo do pomenute adrese i napuštene kuće, gde su on i žrtva živeli. Tu je pronađeno Nikolino beživotno telo, na kojem je izbrojano 30 uboda. U grudi je uboden 18 puta, sve u srce, deset puta u leđa i dva puta u noge.  Kod osumnjičenog je nađen nož sa tragovima krvi.  Između njih je, pretpostlja se došlo do svađe, koja je bila kobna za Bogoljubovog „ceimera“. Navodno su se i ranije verbalno sukobavljali. U toj kući, godinama se već okupljaju beskućnici i tu žive.

Bogoljub, koji je po zanimanju kuvar, prema priči čoveka koji ga poznaje, pre izvesnog vremena radio je u jednom motelu u kihinji za platu od nekoliko stotina evra, a imao je plaćen i smeštaj. Posle prve zarade, sa poznanicima je danima pio i sve potrošio, i na posao se više nije vratio, jer ga najverovatnije bilo sramota.

Foto: Društvene mreže

Ubijeni Nikola Nađ (38)

- Valjda mu je iz nekog razloga više odgovarao život beskućnika, čim mu se vratio – kaže ovaj poznanik. - Proletos je na jednoj televiziji pričao o svom životu i kako je postao beskućnik. Rekao je da je imao teško detinjstvo, da je odrastao u hraniteljskoj porodici, a izvesno vreme je živeo i radio u Nemačkoj, ali se, ipak, vratio u Novi Sad.

I žrtva i osumnjičeni, kako saznajemo, prolaze kroz policijsku evidenciju.

Pogledajte više