DO KRAJA MESECA OPTUŽNICA ZA MASOVNO UBISTVO U MALOM ORAŠJU I DUBONI: Blažić bio uračunljiv kada je počinio masakr

Jelena Ilić 03. 10. 2023. u 19:39

VIŠE javno tužilaštvo u Smederevu privodi kraju istragu o devetostrukom ubistvu u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a optužnica protiv osumnjičenog za ovaj masakr, Uroša Blažića (20) biće podignuta do kraja oktobra, saznaju „Novosti“.

MUP

Kako saznajemo, prema nalazima lekara veštaka, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje, Uroš je bio uračunljiv kada je 4.maja počinio zločin, a kod njega nisu pronađeni simptomi psihopatoloških promena ličnosti. Te večeri nije bio pod uticajem alkohola niti narkotika.

Više javno tužilaštvo u Smederevu vodi jedinstvenu istragu protiv njega, ali i njegovog oca, ujaka i brata od ujaka, koji su u pritvoru zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i prometa oružja i eksplozivnih materija. 

Uroš B. je u noći 4.maja u Malom Orašju i Duboni iz automatskog oružja ubio osmoro ljudi, a trinaestoro teško ranio. Najmlađa žrtva imala je 15, a najstarija 25 godina. Jedan mladić preminuo je u bolnici pedeset dana kasnije.

Blažić je u pritvoru od 5.maja . Osumnjičen je za teško ubistvo a maksimalna kazna koja mu se može izreći je 20 godina zatvora s obzirom na to da je u trenutku kada je počinio ubistva imao 20 godina. Uroš Blažić puni dvadeset i jednu godinu za nekoliko dana.

Pogledajte više