NIŠLIJA PREVAREN SMS PORUKOM: Sa računa mu skinuto 300.000 dinara

J. Ć. 16. 06. 2023. u 16:30

Kada je putem sms-a dobio poruku da mu pošiljka koju je zaista iščekivao nije poslata, ne sluteći nikakvu prevaru, jedan Nišlija, prateći uputstva, ostao je bez dinara na kartici.

J. Ć.

Naime, njemu je stigla poruka sadržine:

"Vaš paket nije mogao da bude isporučen zbog adrese koja nedostaje. Molimo vas da to rešite na vreme. Možete da ažurirate svoju adresu onlajn i da zatražite nove isporuke na: https://posta.syrbo.com" .

Tada je ukucao šta treba, između ostalog i broj kartice, jer je koincidencijom zaista očekivao pošiljku. Pisalo je da treba da plati 68 dinara poštarinu, a umesto toga platio je 300.000 dinara. Čitav slučaj prijavio je policiji.

- Iščekujuci prijem pošiljke, ne sluteći da će biti obmanut, nakon prijema sms poruke radi dopune adrese i uplate novčanog iznosa od 68 dinara, a sve u cilju prispeća pošiljke, oštećenom je skinuto sa računa oko 300.000 dinara. Podaci koji su traženi i link na koji je upućivao nisu dovodili u sumnju da će transkacija biti predmet zlouporebe - kaže advokat i zastupnik oštećenog Sandra Rajković.

J. Ć.

O napred navedenom događaju obaveštena je policija, a biće podneta krivična prijava pred nadležnim javnim tužilaštvom zbog sumnje vršenja krivičnog dela zloupotrebe i falsifikovanja platnih kartica.

Ukolilo je još neki građanin oštećen može podneti prijavu u kom slučaju od vrednosti oštećenja zavisi i aktivnost Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Pogledajte više