BIVŠI POLITIČAR IZ NOVOG SADA OSTAJE IZA REŠETAKA: Produžen pritvor S.E. (42) osumnjičenom za silovanje

Lj.P.

08. 05. 2023. u 16:55

NOVOSAĐANINU S.E. (42) osumnjičenom da je 8. marta silovao dvadesetjednogodišnju devojku iz jednog vojvođanskog mesta, ponovo je produžen pritvor, koji po ovom ešenju može trajati do 7. juna.

FOTO.Lj.P.

Posle hapšenja njemu je ova mera izrečena zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, ali i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo. Iako je Tužilaštvo bilo predložilo da mu se pritvor odredi i zbog uznemirenja javnosti, to je odbijeno.

Osumnjičeni je posle hapšenja, tokom višesatnog saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, detaljno izneo svoju odbranu povodom sumnji koje mu se stavljaju na teret, i odgovarao je na sva pitanja tužioca.

U cilju zaštite žrtve seskualnog nasilja, javni tužilac je oštećenoj odredio status posebno osetljivog svedoka.

Osumnjičenog, inače, bivšeg političara i biznismena, devojka je policiji prijavila da je silovao u njegovom stanu. On je navodno tražio da imaju seks, što je ona odbila, a onda ju je, navodno, na silu primorao na odnos. Nekako je uspela da pobegne iz stana i potraži pomoć od prolaznika koji su je uputili gde je policija, gde je prijavila da je napastvovana.

Njih dvoje su se, kako saznajemo, prethodno upoznali preko društvenih mreža, i on joj je, navodno, ponudio da joj pomogne da u Novom Sadu nađe stan i posao. Sreli su se 8. marta, i on je, navodno, pravdajući se da je u lokalima gužva zbog praznika žena, odveo u svoj stan.

Branilac osumnjičenog, advokat Goran Karadarević kazao je da je njgov klijent spreman da dokaže svoju nevinost u ovom postupku i skine ljagu sa svog imena.

Pogledajte više