"UBIO SAM KU*VU": LJubiša je Zlatu ugušio jastukom, pa jezivu poruku napisao na zidu sobe (FOTO)

S.BABOVIĆ

28. 02. 2023. u 07:30

LjUBIŠA Vasić (26) ubio je nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) pre sedam godina u njenoj porodičnoj kući u Kruševcu.

Foto:S.Babović

Nesrećnu ženu Vasić je ugušio jastukom. Posle ubistva, karminom je ispisao na zidu „Ubio sam kurvu“. Dvogodišnji sinčić ubice i žrtve spavao je u drugoj sobi.

- Ćerka mi je bila prelepa, a zet mnogo ljubomoran – svedočila je za „Novosti“ Lidija Mitrović, Zlatina majka. - Izašao je pre par dana iz zatvora, došao do nas, bio je mrtav hladan. Njih dvoje su bili u sobi i gledali filmove. Zaspala sam u prizemlju, možda nekih 20 minuta nakon što su se povukli, a sledeće što znam je da me je oko dva sata po noći probudilo lupanje. Kada sam otvorila vrata, videla sam njihovog kuma Zdravka i dva policajca. Kum mi je rekao „Ljubiša ubio tvoju Zlatu, eno tvoja ćerka mrtva u sobi leži“.

Samo nekih 50-ak metara od mesta zločina je porodična kuća ubice. Tu je svratio, zakucao je na prozor.

- Rekao je da je ubio Zlaticu i otišao iza kuće do šupe sa konopcem, probao je da se obesi – ispričao je za „Novosti“ Slavoljub Vasić, Ljubišin otac, dodajući da je i on sam pozvao policiju kako bi ih obavestio o zločinu i sinovljevoj kobnoj nameri. - Nismo znali prvo gde je. Tražili smo ga i mi i policija. Braća su uspela da ga skinu, tamo iza kuće gde je pokušao da prekrati život. Krv mu je išla iz nosa i usta.

IMAO DOSIJE

LjUBIŠA Vasić bio je više puta osuđivan za krađe i nanošenje telesnih povreda. Protiv njega se vodio krivični postupak pred Osnovnim sudom u Kruševcu. Poslednji put u zatvoru je bio po realizovanoj poternici.

Kako je utvrđeno u istrazi Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, Vasić je u stanju smanjene uračunljivosti, „ali ne i bitno", lišio života životnu saputnicu i to „iz niskih pobuda“. Po izlasku iz pritvora, sumnjajući u vernost pokojnice i dok je ona ležala naslonjena glavom na njegovu ruku, u bračnom krevetu, najpre ju je stezao levom rukom u predelu vrata, a zatim je jastukom pritiskao u predelu nosa i usta, sve dok se ona nije ugušila.

Viši sud u Kruševcu prihvatio je sporazum o priznanju krivice. Ljubiša Vasić osuđen je na 15 godina zatvora.

Pogledajte više