LEKARI SU BILI ŠOKIRANI: Zločin koji je zgrozio Srbiju - Bračni par Petrović bio je neprepoznatljiv od batina, Milutin podlegao povredama

S.BABOVIĆ

03. 02. 2023. u 19:00

MILUTIN (69) i Slađana Petrović (59) iz Izbenice kod Varvarina krvnički su pretučeni u svom selu. Od posledica batina Milutin je preminuo u UKC Niš mesec i po dana kasnije.

Foto:S.Babović

Iživljavanje nad supružnicima koji nisu jedini nastradali od ruku kasnije proceusiranih Lazara M.(29)i Saše Ž.(47)iz Izbenici, zgrozilo je Srbiju tog februara 2019.godine. Petrovići su, kao i više njihovih komšij, samo prolazili pored seoske prodavnice, ne sluteći da će biti žrtve krvavog pira.

Lekari Doma zdravlja "Dr Vlastimir Godić” u Varvarinu bili su šokirani kada je policija dovela od povreda neprepoznatljiv bračni par.Kako su za “Novosti" posvedočili medicinari, takve povrede usled prebijanja skoro nisu videli u praksi. Muškarcu je curela krv iz uha.

- Posebno je muškarac bio u teškom stanju, to je bilo jasno i mi smo sa dva saniteta, u pratnji dva doktora i drugog osoblja bili već u Opštoj bolnici u Kruševcu oko 17.30, gde je obavljen prijem na hirurgiju - ispričala je za "Novosti“ dr Ana Golubović, koja je sa dr Irenom Ignjatović i kolegama zbrinjavala teško povređene ljude.

Još dva meštanina zadobila su povrede u istom incidentu kome je prethodilo pijančenje dvojice kasnije uhapšene braće od tetke sa povećim dosijeom. Napadnut je bio i policajac koji je došao na intervenciju u selo. Ipak,najteže je prošao Milutin. U UKC je Niš je primljen kao životno ugrožen, sa teškom povredom glave i trbuha.

Lekari su se mesec i po dana borili za njegov žviot. Nažalost, telo nije izdržalo.

-Znao sam ga od malih nogu, skoro 60 godina i ništa loše za njega nije moglo da se kaže-posvedočio je za “Novosti” Stanomir Aranđelović,prijatelj pokojnog Milutina- Bio je dobar, povučen. Tog dana je samo otišao sa ženom do prodavnice, to je sve…

Milutin i Slađana nisu imali dece. Izdržavali su se od uslužne seče i transporta drva.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" NA MESTU ZLOČINA: Sin ubio majku na Paliluli


Pogledajte više