"SVE JE BILA IGRA SA TIK-TOKA": Učenici koji su brutalno pretukli vršnjaka u Subotici, zbog čega mu je izvađena slezina, dali iskaz

Novosti online 23. 11. 2022. u 11:01

DEČAK iz Subotice kojem je nakon napada u OŠ "Sonja Marinković" u ponedeljak odstranjena slezina je u stabilnom stanju.

Foto: I. M.

 Direktor škole Pajica Bašić rekao je da su deca u razgovoru sa nadležnima u školi sve što se dogodilo predstavila kao igru sa "Tik-toka", a da su shvatili šta su uradili nakon što su videli posledice.

Dodao je da će danas biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak tokom kojeg će se utvrditi kakve će mere biti izrečene učenicima.

Prema jutrošnjim informacijama iz bolnice, dečak iz Subotice kojem je odstranjena slezina u stabilnom je stanju, lekari i dalje prate njegovo stanje i odlučiće o daljem toku lečenja. 

Direktor OŠ "Sonja Marinković" u Subotici Pajica Bašić rekao je da su u razgovoru sa decom koja su učestvovala u tom incidentu i njihovim roditeljima saznali šta se dogodilo tog dana.

 - Oni tvrde da nisu imali sukobe među sobom, ali ono što je interesantno, prilikom prvog razgovora sa decom, oni su to nama predstavili kao igru koja je prisutna na Tik-toku gde se učenik obara i on pada. Nisu to shvatili kao ozbiljno nešto. Međutim, posle događaja koji je sledio i posle onoga što su videli, shvatili su kakvu su grešku napravili i, u prisustvu roditelja, svaki od učenika je shvatio o čemu se radi - rekao je Bašić. 

(Blic)

Pogledajte više