KAŠĆELANU SUDE ZA STANIŠIĆA: U Podgorici optužnica protiv "Kavčana"

S. Đ.

11. 10. 2022. u 07:45

PODGORIČKI Viši sud, kako saznaju "Novosti", potvrdio je optužnicu koju je, zbog ubistva Nikole Stanišića, Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv navodnog vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana (na slici) i još 13 pripadnika njegove kriminalne grupe.

Foto: Privatna arhiva

Na optužnici se našao i visokopozicionirani pripadnik ove ekipe Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževićem (40) i Milošem Radonjićem. Na spisku su i Srđan Jurišević (48) iz Tivta, zatim Radoje Živković (35), Vladimir Vučković (45) i Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić (45) i Milan Knežević (43) iz Podgorice, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, kao i Krsto Maroš.

Prema optužnici, Podgoričanina su 1. avgusta 2020. godine, oko 16 časova, u zasedi presreli i oteli "kavčani" Vučković, Jurišević i Radonjić, i to nakon što im je Kažić javio da je Stanišić izašao iz svoje kuće i da se motorom kreće putnim pravcem Kotor - Trojica - Vrmac. Kako se sumnja, ubacili su ga u BMV i po unapred napravljenom planu krenuli prema Njegušima, a zatim u mesto Mirac, gde im se priključio Kašćelan u pratnji Perunovića. U noći između 2. i 3. avgusta saopštili su Stanišiću da će biti ubijen, nakon čega je usledila njegova molba mučiteljima da mu dozvole da se pomoli. U trenutku dok se molio, egzekutori su u glavu Stanišića ispalili više hitaca.

Pogledajte više